Shen-Men és Migrén piercing – A leggyakoribb kérdések

HALLOTTÁL MÁR A SHEN-MEN ÉS MIGRÉN PIERCINGRŐL ÉS VANNAK KÉRDÉSEID, AMIRE SZAKÉRTŐ ÉS KORREKT VÁLASZT VÁRSZ? ITT JÓ HELYEN JÁRSZ!

A következő sorokban választ adok a Migrén és Shen-Men piercingekkel kapcsolatban leggyakrabban felmerült kérdésekre. Kezdjünk is bele!

 • Mi a Shen-Men piercing?
  A Shen-Men piercingről itt olvashatsz bővebben: KLIKK IDE!
 • Mi a Migrén piercing?
  A Migrén piercingről itt olvashatsz bővebben: KLIKK IDE!
 • Valóban olyan sok pozitív hatása van a Shen-Men pont kezelésének?
  Igen, valóban. A Shen-Men pont egy ú.n. mesterpont a fülön. Ennek kezelésével széleskörű, az egész szervezetet érintő jótékony hatásokat lehet elérni, komolyabb szervi problémák esetén is kiválóan segít, mint kiegészítő terápia, akár nálunk más pontok kezelése, akár egyéb terápiák (AnaLog oldás, coaching, masszázs, stb.) mellett, akár a nyugati orvoslás kezelése mellett, természetesen a kezelő orvossal konzultálva.
 • Valóban tapasztalható pozitív hatás a Migrén piercing behelyezését követően?
  Igen, valóban és az elsődleges fejfájás típusok (migrénes, tenziós, cluster) esetén. Számos olyan estet tapasztaltam, amikor valaki fejfájással érkezik és a Migrén piercing behelyezését követő néhány percen belül a fájdalom csökkenéséről, vagy teljes megszűnéséről számol be. Kiválóan segít, mint kiegészítő terápia, akár nálunk más pontok kezelése, akár egyéb terápiák (AnaLog oldás, coaching, masszázs, stb.) mellett, akár a nyugati orvoslás kezelése mellett, természetesen a kezelő orvossal konzultálva.
  Amennyiben a fejfájás oka egyértelműen kimutatható, hogy egy fennálló betegségnek, szervi elváltozásnak tudható be, ott a betegséget kell megszüntetni.
 • Mindenkinél egyformán hatásos a Shen-Men és a Migrén piercing?
  Nem. A piercingek hatékonyságát több tényező is befolyásolja, amik közül a leggyakoribbak
  – rendszeresen szedett gyógyszerek (nyugtatók, altatók, antidepresszánsok, stb.),
  – meglévő betegségek,
  – fülkorrekciós műtét (ilyen esetben nem is végzem el a piercing behelyezést),
  és persze még számos oka lehet. A behelyezést megelőző részletes állapotfelmérés során mindenre kitérünk, és e mellett érdemes a piercing behelyezés előtt konzultálnod a kezelőorvosoddal is.
 • Kicserélhetem a piercingem?
  Csak a teljes gyógyulást követően. Mivel ez több hónapot is igénybe vesz, érdemes már az első piercinget úgy megválasztani, hogy az külalakilag is megelégedésedre legyen. Később is figyelni kell arra, hogy amennyiben 4-5 napig nincs benn a piercing, örökre elveszíti a hatását. Javaslom, hogy csere előtt keress meg konzultációra.
 • Milyen kockázata lehet a piercing behelyezésének?
  – Nem megfelelő utókezelés miatt gyulladás,
  – Mivel a Shen-Men pont közel van a méh, belső nemiszervek pontjához, amihez a behelyezés során hozzáérnék, megnyomnám, ezért várandós nőknél én nem alkalmazom,
  – Gyógyszeresen “beállított” hormonműködésre is hatással is lehet,
  – A Shen-Men pont a vegetatív idegrendszer paraszimpatikus oldala, vagyis nyugtató hatású, íg az antidepresszánsok szedése esetén is lehet kockázatos,
  – akut aranyér fennállása estén, mivel a lenyugtató hatásra lazulhatnak a szövetek.
  Fentiekre tekintettel, a piercingek behelyezését megelőzően javaslom, hogy gondold át alaposan az összes jelenlegi betegséget, állapotot, kezelést és ezek fennállása esetén konzultálj a kezelőorvosoddal.
 • Hogyan fejtik ki hatásukat az akupresszúrás/akupunktúrás pontok?
  A fülakupunktúra/fülakupresszúra hatásmechanizmusáról itt tudsz bővebben olvasni: KLIKK IDE!
  A fülakupunktúra/akupresszúra egyfajta reflex mechanizmus alapján működik. Ennek az a lényege, hogy a szerveinkhez, funkcióinkhoz jól definiálható pontok tartoznak, ezek stimulálásával a testünk különféle szerveire, funkcióira hathatunk, és ezzel segítjük a szervezetünk öngyógyító mechanizmusát.
 • Milyen anyagból válasszak piercinget?
  Mind a Migrén, mind a Shen-Men piercing anyagválasztásánál elsődleges szempont, hogy antiallergén, könnyen tisztítható és oxidáció mentes legyen. Ezt a hármas célt leginkább az
  – orvosi acél
  – titánium
  – 14 karátos arany tudják kielégíteni.
  Nálunk, a Cacirasz Életmód Centrumban is ilyen anyagokból készült testékszereket helyezünk be.
 • Fáj a piercing behelyezése?
  Nem. A beavatkozás nem különösebben fájdalmas, bár figyelembe kell venni, hogy mindenkinek más a fájdalomküszöbe. A legtöbb ügyfél nyomásnak írja le ezt az érzést. Amennyiben mégis igényled, hűsítő spray-vel el tudom zsibbasztani a füled.
 • Van garancia?
  Igen. A behelyezett piercing hatására vállalok garanciát. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a behelyezést követő 14. napon e-mail-ben visszajelzést adsz a tapasztalataidról és a behelyezett piercing esetén nem tapasztaltál pozitív hatást, egy megerősítő piercinget INGYEN behelyezek a másik füledbe és csak a testékszer árát kell állnod.

==============

Magyarországon végzett Füladdiktológusként magam is sikerrel végzem a kezeléseket, amit ma már Shen-Men és Migrén piercing testékszerek behelyezésével is tudok segíteni.

==============

A kezelésről itt olvashatsz részleteket: KLIKK IDE!

IDŐPONT FOGLALÁSHOZ ITT MEGTALÁLSZ: Cacirasz Életmód Centrum

Iratkozz fel a Cacirasz Facebook oldalunkraahol néhány másodperc alatt akár időpontot is foglalhatsz, aktív közösségünk tagja leszel, így az elsők között értesülsz eseményeinkről!

Iratkozz fel az RBTErápia Youtube csatornánkraahol hasznos videókat találsz és az elsők között értesülsz, ha új videót teszünk fel.

Legyen csodás napod!
Rajczi B. Tünde Erzsébet
akupresszőr – piercer
+3630/368-2987
Insta: @dr_rbte
rajczi.b.tunde@cacirasz.hu
https://www.cacirasz.hu

Leave a comment