Néhány szó a Migrén, vagy Daith piercingről

HALLOTTÁL MÁR A MIGRÉN / DAITH PIERCINGRŐL, DE NEM IGAZÁN TUDOD MI EZ, ESETLEG BIZONYTALAN VAGY, A LÉNYEG AZONBAN, SZAKÉRTŐ TÁJÉKOZTATÁST KERESEL ÉS KORREKT INFÓKAT VÁRSZ? ITT JÓ HELYEN JÁRSZ!

MIGRÉN PIERCING

A Migrén, vagy Daith piercing a Hagyományos Kínai Orvoslásban már több ezer éve alkalmazott terápiás módszerként egy konkrét akupunktúrás/akupresszúrás ponton keresztül fejti jótékony hatását különösen az alábbi esetekben.

migrénes fejfájáscluster fejfájás
frontérzékenység miatti fejfájástenziós fejfájás
hormonális fejfájáshipertenziós fejfájás

Már egyedi elhelyezése és stílusos megjelenése miatt sem csoda, hogy a Daith piercing annyira divatos, ám a fül hallójárat feletti részén elhelyezett testékszer a bolygóideg stimulálásával rendkívül pozitívan hat a nem szervi eredetű fejfájások csökkentésére.

A MIGRÉN PIERCING HATÁSA

A Daith piercing a fül belső kagylójában elhelyezett testékszer, ami ugyanazon az elven működik, mint az akupresszúra, vagy az akupunktúra. Egyrészről stimulálja az idegeket és izmokat, másrészről endorfint szabadít fel, ami csökkenti a fájdalmat.

==============

Saját tapasztalatom is alátámasztja a Migrén piercing jótékony hatását, mivel mind Migrén, mind Shen-Men piercinget viselek magam is és tudom milyen napi görcsös fejfájással élni és a fejfájást, valamint a fájdalomcsillapító gyógyszereket is elhagyni.

==============

Füladdiktológus, akupresszúrás természetgyógyászként a mesterpontot a fent felsorolt esetekben már több, mint 17 éve sikerrel alkalmazom, a behelyezett testékszer előnye pedig, hogy folyamatosan hatást gyakorol a konkrét akupresszúrás pontra.

Az akupunktúra/akupresszúra a WHO, az Egészségügyi Világszervezet által is elfogadott és javasolt módszer.

A MIGRÉN/DAITH PIERCING ALKALMAZÁSÁNAK EREDETE ÉS GYAKORLATI TAPASZTALATAI

A Hagyományos Kínai Orvoslás már több ezer éve alkalmazza terápiás módszerként az akupunktúrás/akupresszúrás kezelést, amivel többek között a fül meghatározott pontjainak masszírozással, szúrással történő stimulálásán keresztül pozitívan befolyásolható a testi és szellemi egészség, jóllét.

A Migrén piercing a nervus vagus akupunktúrás/akupresszúrás mesterpontján keresztül fejt ki folyamatos hatást, ezzel segítve a migrénes és szorongásos tünetek csillapítását.

Sajnos modern korunk egyik általános és szinte mindenkinél jelentkező tünete a fejfájás. Magyarországon többen küzdenek a visszatérő kínzó fejfájással, mint az asztmával és a cukorbetegséggel együttvéve.

Vannak olyan fejfájások, amik nem vezethetők vissza olyan egyértelműen kimutatható okokra, mint pl. betegség, vagy szervi elváltozás. Ezeket nevezzük elsődleges fejfájásnak, mint a migrénes, tenziós, cluster fejfájás.

Azokat az eseteket, ahol a fejfájás hátterében konkrét betegség áll (arcüreggyulladás, pajzsmirigy működési zavara, stb.) másodlagos fejfájásnak nevezzük. Itt az alapbetegség gyógyításán keresztül a fejfájás okának megszűnésével a fejfájás maga is megszűnik. A piercing nem helyettesíti az orvosi kezelést, ezért behelyezés előtt konzultálj kezelőorvosoddal.

A Daith piercing az elsődleges fejfájások minden típusánál jelenthet segítséget, ezért is kapta a leggyakoribb elsődleges fejfájás típusról a nevét: Migrén piercing.

A London Migraine Clinic által 2017-ben végzett kutatásban közel 2.000 migrénnel küzdő egyént vizsgáltak, és a vizsgálat során Daith piercinget helyeztek a fülükbe.

A kutatás a következő eredményeket adta:

  • a résztvevők 75%-a eseténben a piercing behelyezését követően a fejfájásuk jelentős mértékben enyhült vagy teljesen elmúlt,
  • ​a piercinget használók 82%-a tejlesen elégedett volt,
  • mindössze 11% számolt be arról, hogy nem észlelt jelentős változást a piercing behelyezését követően.

A kutatást végző orvosok, Dr Chris Blatchley és Arnold Wilkins professzor szerint ez az eljárás kevésbé terheli meg a szervezetet, mint az állandó gyógyszerek alkalmazása, valamint ha megfelelő szakember végzi a szúrást, akkor a pozitív eredmény akár ennél is magasabb arányú lehet.

Forrás: KLIKK IDE

​==============

Magyarországon végzett Füladdiktológusként magam is sikerrel végzem a kezeléseket, amit ma már Shen-Men és Migrén piercing testékszerek behelyezésével is tudok segíteni.

==============

Mi a Shen-Men piercing?
A Shen-men Piercingről és hatásairól bővebben itt olvashatsz: KLIKK IDE

Hogyan fejtik ki hatásukat az akupresszúrás/akupunktúrás pontok?
A fülakupunktúra/fülakpuresszúra hatásmechanizmusáról itt tudsz bővebben olvasni: KLIKK IDE

Maradt még kérdésed?
A leggyakoribb kérdésekre itt találod a válaszokat: KLIKK IDE

==============

A kezelésről itt olvashatsz részleteket: KLIKK IDE!

IDŐPONT FOGLALÁSHOZ ITT MEGTALÁLSZ: Cacirasz Életmód Centrum

Iratkozz fel a Cacirasz Facebook oldalunkraahol néhány másodperc alatt akár időpontot is foglalhatsz, aktív közösségünk tagja leszel, így az elsők között értesülsz eseményeinkről!

Iratkozz fel az RBTErápia Youtube csatornánkraahol hasznos videókat találsz és az elsők között értesülsz, ha új videót teszünk fel.

Legyen csodás napod!
Rajczi B. Tünde Erzsébet
akupresszőr – piercer
+3630/368-2987
Insta: @dr_rbte
rajczi.b.tunde@cacirasz.hu
https://www.cacirasz.hu

Leave a comment