Élj, boldog, sikeres életet #7 – Epilógus

Mindannyian szeretnénk sikeres és boldog életet élni. Ám tudjuk, mikor vagyunk valóban boldogok, mit jelent számunkra a személyes boldogság és siker, vagy csak egy kívülről támasztott boldogságképnek akarunk megfelelni? És tudjuk, hogyan érjük azt el? Nos, ebben a cikk sorozatban ezekre a kérdésekre keressük a választ azok között a keretek között, amit ez megenged.

Epilógus

Ez annak az „Élj boldog, sikeres életet”- című cikksorozatnak a 7. és egyelőre utolsó része, amiben arról írok, hogy mi az a néhány pont, amit érdemes megvalósítanunk a világhoz való hozzáállásunkban ahhoz, hogy KÉPESSÉ VÁLJUNK ELÉRNI A CÉLJAINKAT, TELJESÍTENI A VÁGYAINKAT.

Cikksorozatunk előző részét itt találod.

Az előző cikkekben röviden megmutattam

  • hogyan működik a kiegyenlítődés elve,
  • a vonzás törvénye,
  • mit jelent hinnünk önmagunk erejében,
  • és tudni köszönetet mondani, hálát adni azért, amink van,
  • és miért érdemes a korlátainkat észrevenni és ledönteni,

MOST pedig VÁLASZOLOK az időközben összegyűlt kérdésekre.

Folyamatosan kaptam visszajelzéseket Tőletek, amit ezúton is köszönök, és csak biztatni tudlak, hogy ne hagyj fel ezzel a jó szokásoddal. Jó tudni, hogy mit gondolsz, mi foglalkoztat.


Elég sok visszajelzésben arra kértél magyarázatot, hogy rendben van, amit leírtam; érthető is, és most, hogy ezeket TESZED, MIKOR lesz végre átütő eredmény?
Sokat gondolkodtam, hogy ezekre a felvetésekre külön-külön reagáljak-e, míg végül úgy döntöttem, inkább most mindenkinek EGYSZERRE ÍROM MEG A VÁLASZOMAT a következőkben.

Tudom, hogy jó úton vagy, hiszen olvasod ezt a cikket és ez azt jelenti, hogy foglalkozol az életeddel, szem előtt tartod a személyes fejlődésedet és tudod, hogy a boldogságodért, a sikereidért tenned kell. Büszke vagyok rád.

Miért nem sikerül azonnal?

Vagy legalább rögtön?

==============

EZ NEM SPRINT! EZ MARATON!

==============

Ha az életedben változást akarsz, akkor azt önmagaddal kell kezdeni! A változás pedig azt jelenti, hogy az eddigi szokásaidat át kell írnod. Más szokásokat kell felvenned, más nézőpontból kell szemlélned a környezetedet, a világot. Ez pedig nem egyszerű, sok idő és kemény munka. Ha erre nem vagy hajlandó ne olvass tovább!

Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.

Albert Einstein

Nagyon sok BLOKKOT, nagyon sok berögzült HIEDELMET kell észrevennünk, megértenünk, elfogadnunk, és ha úgy látjuk, hogy akadályoz minket, akkor megszüntetnünk, átalakítanunk, vagy elfogadni, hogy ezzel élünk.

Egyik sem könnyű és egyszerű feladat.

Hidd el, minden pillanat és minden apró lépés, amit ennek érdekében teszel, eredményes és közelebb visz a célodhoz, a boldogabb életedhez.

1. Nos, gondolj csak a fizikai megvalósulásodra, a testedre. Mindannyian, mikor GYERMEKKORUNKAT ÉLJÜK, alapból boldogok vagyunk, sokat mozgunk, általában annyit eszünk és iszunk, amennyire szükségünk van, természetesen jól, EGÉSZSÉGESEN VAGYUNK.

Ösztönösen együtt élünk a természetes felsőbb énünkkel. Ez akkor is így van, ha arra gondolsz, hogy mostanában túl sok az elhízott gyermek. Az ugyanis, hogy a mai, könnyen hozzáférhető „műanyag” ételek tápértéke mennyire alacsony, nem a természetes lényünk felelőssége (de ezt a vonalat most hagyjuk is).

2. Később, amikor belépsz a „NAGYBETŰS ÉLET” falai közé, már ennyit SEM FOGLALKOZOL a testeddel és az EGÉSZSÉGEDDEL, mert magadról és talán a családodról kell gondoskodnod. Egyszer csak azt veszed észre, hogy ott állsz a tükör előtt és pocakot eresztettél, a hajadon átvilágít a fürdőszoba 60-as izzója, az úszógumid kissé takarja a szoknyádon, vagy a nadrágodon azt a díszes övet, a feneked pedig kissé lejjebb van, mint amire emlékeztél és a céljaid, a boldog álmaid valahol elvesztek útközben.

NÉHÁNYAN EKKOR AZT MONDJÁK: „Na, ebből elég! Ez így nem mehet tovább, tennem kell valamit.”

És jön a fitnesz, a diéta, az edzőterem, és ezek modern változatai. ELKEZDENEK TUDATOSAN TENNI MAGUKÉRT.

A TÖBBSÉGÜNK ekkor csak sóhajt és AZT MONDJA: „Mások milyen jól néznek ki! Bezzeg én is megpróbáltam, de semmi eredménye nem volt! Nekem semmi sem jön össze!” Ilyenkor még inkább MAGUNKBA SÜLLYEDÜNK és este egy nagy tálca nassolni valóval megyünk a TV elé borogatni fájós, sikertelenségre ítélt lelkünket.

HALKAN JEGYZEM MEG: egy hónap alatt nem lehet eltüntetni 20-40-60 év romboló munkájának eredményét.
Viszont kiabálom: ÁLDOZATOKBÓL NEM LESZNEK GYŐZTESEK!

3. Aztán jönnek az első nagy betegségek: stroke, érelmeszesedés, érszűkület, gerinc- és ízületi problémák, magas vérnyomás, emésztési gondok.

És akkor néhányan, akik eddig sajnálták önmagukat, MOST MONDJÁK AZT: „Na ebből elég! Ez így nem mehet tovább, tennem kell valamit.”

És jön a fitnesz, a diéta, az edzőterem könnyített, még elvégezhető változatai, a rehabilitációs kezelések után. ELKEZDENEK TUDATOSAN TENNI MAGUKÉRT.

A többségünk ekkor is csak sóhajt és azt mondja: „Mások milyen jól néznek ki! Milyen egészségesek! Bezzeg én is megpróbáltam, de semmi eredménye nem volt! Majd belehaltam! Nekem semmi sem jön össze!” Ilyenkor még inkább magunkba süllyedünk és este egy nagy tálca nassolni valóval megyünk a TV elé borogatni fájós, sikertelenségre ítélt lelkünket, és próbáljuk legyőzni a lelkiismeret furdalásunkat, mert legalább azt tudjuk már, hogy ez milyen sokat árt.

De ez az egy, ez biztosan nem számít!

FELEJTSD EL!

MINDEN SZÁMÍT!

HALKAN JEGYZEM MEG: egy hónap alatt nem lehet eltüntetni 20-40-60 év romboló munkájának eredményét.
Viszont kiabálom: ÁLDOZATOKBÓL NEM LESZNEK GYŐZTESEK!

Indulj el a céljaid, a boldogságod felé!

AKI persze csak egy hónapig, vagy egy hétig GONDOSKODOTT A TESTÉRŐL, az pontosan TUDJA, hogy amit több tíz év alatt elhanyagolt és eldeformált, azt milyen kínkeserves munka helyrehozni.

MENNYI FÁJDALOM, MUNKA, IZZADSÁG ÉS KITARTÁS KELL HOZZÁ.

Nincs olyan, hogy most fáradt vagyok!

Tenni kell!
Következetesen, napról napra és el kell hagyni a régi berögzüléseket!

Azt mondtam az előbb, hogy a testet helyrehozni milyen nagy munka. Azt a testet, amit több tíz év alatt elhanyagolt és deformált. Bizony, ezt mi tettük Önmagunkkal. Azzal, hogy nem tettünk semmit.

==============

A TETT HIÁNYA UGYANOLYAN DÖNTÉS, ÁM MÁS KIMENETTEL, MINT A TETT MAGA.

==============

Boldog test, boldog lélek

Most pedig azt, amit eddig olvastál, helyezd át a sorsodra, a lelked útjára. Ez ugyanúgy vonatkozik arra is.

Ha több tíz évig nem foglalkoztál az életeddel, sőt egyenesen a panaszkodó, önsajnáló úton jártál, folyton, vagy igen gyakran emlegetted, hogy neked semmi soha nem sikerül, akkor NE VÁRJ EGYIK PILLANATRÓL A MÁSIKRA MEGVÁLTÁST!

A változás egy nehéz, sok fájdalommal és kitartó munkával járó folyamat, aminek során le kell számolnod a régi beidegződésekkel, az önsajnálattal, a panaszkodással, a negatív dolgok ismételgetésével és ezt következetesen kell tenned.
MERT MINDEN SZÁMÍT.

Gondold csak el! Egy falat egy pörölycsapással le tudsz dönteni EGY PILLANAT alatt. Ám annak a falnak a felépítéséhez HÓNAPOK kemény munkájára volt szükség.

==============

ROMBOLNI mindig KÖNNYEBB, MINT ÉPÍTENI.

==============

Hónapok kitartó céltudatos munkáját azonnal lerombolhatod azzal, hogy néhány órára átengeded magad az panaszkodó önsajnálatnak és áldozat szerepbe helyezed magad.

Ne feledd, hogy abban a pillanatban, amikor újra előveszed a régi szokásaidat, az önsajnálatot, a panaszkodást, elengeded a céljaidat, azzal elengeded az energiát, amit abba öltél és hátrábbról fogsz indulni, mint ahová addig eljutottál.

Egyet azonban már most biztosra vehetsz: KITARTÓ CÉLTUDATOSSÁGGAL SIKERÜLNI FOG!

MERT KÉPES VAGY RÁ!


Láttál már olyan kisdedet, amelyik a tizedik fenékre huppanás után azt mondja: Hagyjuk! Úgysem tanulok meg járni!”, és attól kezdve nem is próbál felállni? Ugye nem?

Arra kérlek, LEGYÉL ÚJRA KISGYERMEK!

FELEJTSD EL A SZÓT: LEHETETLEN!

Az, ha ezt megérted, az első lépés ahhoz, hogy valóra váljanak az álmaid, hogy kiegyensúlyozott, boldog életed legyen. Több tíz év negatív gondolatait nem lehet egy nap alatt eltüntetni.

Ha elolvastad az előző cikkeket, már érted, hogy MINDEN GONDOLATODDAL TEREMTESZ, és minden gondolatodnak vannak eredményei, amiket bevonzol. Ezek a teremtett eredmények egyszer csak megérkeznek hozzánk. Ha most elkezdesz a pozitív oldalon teremteni, akkor egyre kevesebb negatív esemény érkezik meg hozzád, ám egyre több pozitív.

KÍVÁNOM, HOGY LÉGY BOLDOG, ÉS TELJES! HOGY LÉGY A SAJÁT ÉLETED FELELŐS ÉS HÁLÁS IRÁNYÍTÓJA!

==============

Ha úgy érzed változtatnál, de nem tudod hogyan kezdd el, ha nem hiszel magadban, ha valahol elakadtál, KERESS BÁTRAN, ÖRÖMMEL SEGÍTÜNK személyiségfejlesztő folyamatokkal, coach konzultációkkal, és még számos hatásos technikával, amikről ITT olvashatsz részletesen.

ITT MEGTALÁLSZ: Cacirasz Életmód Centrum

Iratkozz fel a Cacirasz Facebook oldalunkrahogy aktív közösségünk tagja legyél és azonnal, az elsők között értesülj egy új posztról!

Iratkozz fel az RBTErápia Youtube csatornánkraahol hasznos videókat találsz és az elsők között értesülsz, ha új videót teszünk fel.

Boldog napot neked!
Boldog Tamás Gyula
life- és párkapcsolat coach
szemléletfejlesztő mentor
+3670/638 6982
Insta: boldog_tom
boldog.tamas.gyula@cacirasz.hu
https://www.cacirasz.hu


Leave a comment