Élj boldog, sikeres életet #3 – Vonzás

Mindannyian szeretnénk sikeres és boldog életet élni. Ám tudjuk, mikor vagyunk valóban boldogok, mit jelent számunkra a személyes boldogság és siker, vagy csak egy kívülről támasztott boldogságképnek akarunk megfelelni? És tudjuk, hogyan érjük azt el? Nos, ebben a cikk sorozatban ezekre a kérdésekre adok választ azok között a keretek között, amit ez megenged.

AHOGYAN A VONZÁS MŰKÖDIK

Cikksorozatunk előző részében arról írtam, hogy mi az a néhány pont, amit meg kell valósítanunk a világhoz való hozzáállásunkban, a szemléletünkben ahhoz, hogy ELÉRHESSÜK A CÉLJAINKAT, TELJESÍTHESSÜK A VÁGYAINKAT.

A továbbiakban az egyes pontokat kicsit jobban kibontom, bízva abban, hogy így emészthetőbb lesz számodra és közelebb visz téged ahhoz, hogy boldog, sikeres életet teremts magadnak.

Tudom, hogy jó úton vagy, hiszen olvasod ezt a cikket és ez azt jelenti, hogy foglalkozol az életeddel, szem előtt tartod a személyes fejlődésedet és tudod, hogy a boldogságodért, a sikereidért tenned kell. Büszke vagyok rád.

Be akarom vonzani

Most tehát következzen a második pont, amiben a VONZÁS MŰKÖDÉSÉRŐL beszélgetünk egy kicsit.

Ez is egy olyan téma, ami elsőre egy nagyon megfoghatatlan hókusz-pókusznak tűnik. Sok helyen sokféleképpen olvastam már róla, és biztos vagyok abban, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Valahogy SOHASEM ÉRTETTEM IGAZÁN mit is kellene tennem ahhoz, hogy mágnese legyek azoknak a dolgoknak, amiket szeretnék a magaménak tudni. Aztán rájöttem valamire:

==============

MINDENEM MEGVAN! MINDEN A RENDELKEZÉSEMRE ÁLL!

==============


Az univerzum végtelen energiája körülvesz, körülölel minden pillanatban. Vagyis NEM arra kell koncentrálnom és NEM azon kell görcsölnöm, hogy egy adott dolog, vagy tulajdonság, bármi, amire vágyom, bármi, amiről úgy érzem, hiányom van belőle, az az enyém legyen! Hiszen az enyém! A rendelkezésemre áll! Azt kell megoldanom, hogy el tudjam érni.

Ám, ha eddig nemsikerült, akkor meddig érdemes, egyáltalán, érdemes-e tovább próbálkoznom ugyanazzal a módszerrel, amit eddig alkalmaztam? Hiszen eddig nem hozott eredményt!

Boldog, vagy gazdag? Mi legyen előbb?

Amikor felmerül a gazdagság és a boldogság kapcsolata, akkor az emberek nagy része a boldogságát feltételhez, mégpedig az életében hiányként megélt rész teljesülése feltételeként szabja meg.

Vagyis majd ha lesz elég pénzem, ha elég gazdag leszek, akkor boldog tudok lenni. Akkor majd lesz elég időm, hogy foglalkozzak a családommal, a hobbimmal, hogy időt töltsek azokkal a dolgokkal, amik örömet adnak nekem. Csakhogy ez nem így van.

Hallottál már azokról az emberekről, akik végtelenm örömmel, boldogan tették, amit tettek? Festettek, építettek, polcokat pakoltak, programokat írtak, miközben nem vetette fel őket a pénz, ám ezt boldogan tették. És egyszerre csak, szinte robbanásszerűen befutottak. Rengeteg megrendelésük lett, bővíteni kellett a vállalkozásukat, koncertekre hívták őket, vagy galériákban lettek kelendők a képeik.

Ők egyrészt megtalálták azt a tevékenységet, amiben teljesek tudtak lenni és ez boldogsággal töltötte el őket, másrészt ezzel a flow élménnyel nyitottá váltak a lehetőségeik meglátására.

A boldogság átélése az első lépés.

Ha a jelenben nem tudsz elégedett lenni, ha nem tudod boldogan élni az életed és tenni a dolgod, akkor minden más csak erőszak, csak görcsölés az életben. Így pedig épp az veszik el, ami a lehetőségeket meg tudná láttatni: a nyitottság, az élet örömteli megélése, a hála.

==============

Vagyis a boldogság és a gazdagság összevetése esetén először a boldogságot kell átélnem, a boldogság kell, hogy jellemezzen és nem fordítva.

==============

Vannak olyan emberek (idősebbekk és fiatalabbak is), akik abból élnek, hogy utazgatnak a világban, különböző közösségi felületeken élménybeszámolókat írnak és helyeket, éttermeket, szállásokat értékelnek. Abból élnek, ami a hobbijuk.

Persze nem mindenki tudja megtenni és nem is kell egyik pillanatról a másikra teljesen felborítani az eddigi életét. Ám azt bárki meg tudja tenni, hogy az életére más szemmel nézzen. Azt bárki meg tudja tenni, hogy az életében azokra a dolgokra koncentráljon, ami jó, ami pozitív jelentéstartalommal bír a számára.

Az egy döntés, a saját döntésünk kérdése, hogy megtaláljuk az apró örömöket a mindennapokban.

Ha ezt valaki elkezdi, akkor érdekes módon minden nappal egyre több és több örömöt talál az életében, és elkezd megváltozni az emberek felé mutatott reakciója, a saját megélései, az egész élete.

Azt a minőséget vonzod, ami jellemez téged

A VONZÁS ESETÉBEN A LÉNYEG, HOGY A VÁGYOTT MINŐSÉG JELLEMEZZEN ENGEM.
• Ha jellemez engem, akkor ezt a minőséget sugárzom ki.
• Ha ezt a minőséget sugárzom ki, akkor az ezt a minőséget jellemző energiát küldöm ki magamból.
• Ha ezt a minőséget jellemző energiát küldöm ki magamból, akkor az ilyen energiák meg fogják találni.
• Ha ezek az energiák megtalálják, akkor megtalálnak engem is, mint kiküldő forrást.
• Ha megtaláltak, mint forrást, akkor felém áramolnak, sűrűsödnek és mivel anyagi tulajdonságokkal is bírnak, fizikai valójukban is megjelennek.

A vonzás a gyakorlatban

Nos, ez ilyen roppant egyszerű? IGEN. Na, de hogyan oldjam ezt meg a gyakorlatban?

Ugye észrevetted már, hogy minden ember olyan eseményeket és olyan társaságot vonz be magának, ahogyan gondolkodik, ami őt jellemzi? Ha valaki morgós és állandóan panaszkodik, a világból is azt látja meg folyton, hiszen erre fókuszál. És ez igaz fordítva is.

Amin a fókusz, az jellemez, azt vonzod be.

Hogy ez más, mint amiről az elején beszéltünk? Nem. Ez Ugyanaz.

Van olyan barátom, aki, ha rosszkedvű, beindítja a telefonján már előre elkészített Cserháti Zsuzsa gyűjteményt, ami aztán még depressziósabbá teszi. Hiszen a szomorú megtalálta a szomorút és szépen erősítik egymást. Aztán van egy másik barátom, aki ha szomorú, és ezt észreveszi, már nem akar az lenni és elkezd vidám dalokat hallgatni és dalolni azokat. Nagyon rövid idő múlva újra jó kedve lesz.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a problémájával már nem foglalkozik, de nem a problémában él, hanem a megoldásban. És ez nagyon fontos!

==============

Mindkettő egy döntéssel kezdődik, mégis óriási eltérés lesz a végeredményben.

==============


Gondoljunk egy rádióra. Nem látjuk és nem is tudjuk megfogni a hullámokat, amin az egyes csatornák sugároznak, de tudjuk, hogy bizonyos frekvencia tartományokban, bizonyos rezgéstartományokban érkeznek hozzánk az egyes adók jelei. Ezek rezgések, majd fizikai valósággá, hallható zajjá, zenévé, beszélgetésekké alakulnak, amiket mi aztán élvezünk, vagy nem. Ilyen az internet, a mobil telefonok, a televízió és szinte minden.

Bizonyosan ismer mindenki olyan smartnak nevezett eszközöket, amik távolról beindíthatók, szabályozhatók. Ha épp nem vagyunk otthon, de tudjuk, hogy rövidesen hazaérünk, elővesszük a telefont, elküldjük a jelet az otthoni klímának és beállítjuk, hogy mire néhány óra múlva hazaérünk egy kéthetes tengerparti vakációról, jó hűvös legyen a házban.

Mit is tettünk? ELINDÍTOTTUNK EGY ENERGIA CSOMAGOT, egy rezgést, egy frekvenciát, aminek adtunk egy jellemzőt, egy tulajdonságot: hűvös ház. Ez a rezgés megtalálta a hasonló frekvenciát, a házunkban lévő klímát. A klíma felismerte a forrást és elindította a jellemzőnek megfelelő programot. Mire hazaérünk, a házunk FIZIKAILAG ÉSZLELHETŐEN hűvös lesz.

Ha nem szereted a munkahelyedet, mert a főnököd az állandó kritikáival megkeseríti az életed, akkor két dolgot tehetsz: vagy elmégy onnan, vagy ott maradsz. A legtöbb ember marad és szenved.

Ám mi van, ha marad és nem szenved? Ha úgy dönt, hogy marad és másképp néz a kritikákra? A főnökére nem haragszik, hanem próbálja megérteni, hiszen lehet, hogy valami személyes problémát kompenzál az állandó kirohanásaival. Esetleg van köztük egy régi félreértés, amiről nem beszéltek soha. Ha egy kirohanás során nem megsértődik, és nem visszaszól, amivel egyre rosszabb helyzetbe sodorja magát, hanem egyenesen és nyugodtan elmondja, hogy ez neki milyen érzés, lehet, hogy megváltozik miden? Valószínűleg a főnöke, nincs is addig tisztában azzal, mit okoz a viselkedésével (persze vannak orvosi estek is és akkor jobb váltani). Ám a legtöbb esetben ennyi elég, hogy a nem szeretett szituációkból örömteli helyzetek lehessenek. Minden problémára van megoldás.

Biztosan észrevetted már, hogy amikor a problémára fókuszálsz, egyre több nehézséggel találod magad szembe, ám amikor a megoldásokra figyelsz, egyre több lehetőséggel találkozol.

==============

Mindig azokat a dolgokat látjuk meg, amikkel azonosulni tudunk és mindig azzal vagyunk azonosak, ami a legtöbbet foglalkoztat bennünket, amivel folyton tele a fejünk.

==============


Szóval lehet
• vizualizálni,
• ismételgetni,
• mantrázni,
• vagy kántálni,
ezek szükséges és jó eszközök arra, hogy rá tudjunk hangolódni arra a frekvenciára, amit szeretnénk sugározni, hogy beinduljon a „smart készülékünk”.

A lényeg azonban az, hogy mi MAGUNK LEGYÜNK A SUGÁRZÓ ADÓ.

Azonosuljunk a vágyott eredménnyel és ne várjuk azt. Itt és most minden a miénk, csak rá kell hangolódnunk.

Szóval, ha eddig a problémáid, a hiány, a félelmeid határozták meg a gondolataidat, akkor ez azt jelenti, hogy az életedet könyörtelenül ebbe az irányba tereled továbbra is.

Itt az ideje szemléletet váltani és a félelem, a hiány, a panaszkodás helyett a megoldásokra, a célokra fókuszálni.

Ehhez persze szükséges

  • megérteni a kiegyenlítődés elvét,
  • a korlátainkat észrevenni és ledönteni,
  • hinnünk önmagunk erejében,
  • és tudni köszönetet mondani, hálát adni azért, amink van.

Ezekről a pontokról rövidesen több posztban részletesen fogok írni. Iratkozz fel a Hírlevelünkre, hogy értesülj róla, vagy látogass vissza az oldalunkra és keresd az InfoTér cikkei között!

==============

Amennyiben szeretnél segítséget kapni, KERESS BÁTRAN, ÖRÖMMEL SEGÍTEK!

ITT MEGTALÁLSZ: Cacirasz Életmód Centrum

Iratkozz fel a Cacirasz Facebook oldalunkrahogy aktív közösségünk tagja legyél és azonnal, az elsők között értesülj egy új posztról!

Iratkozz fel az RBTErápia Youtube csatornánkraahol hasznos videókat találsz és az elsők között értesülsz, ha új videót teszünk fel.

Boldog napot neked!
Boldog Tamás Gyula
life- és párkapcsolat coach
szemléletfejlesztő mentor
+3670/638 6982
Insta: boldog_tom
boldog.tamas.gyula@cacirasz.hu
https://www.cacirasz.hu

Leave a comment