Élj boldog, sikeres életet #2 – kiegyenlítődés

Mindannyian szeretnénk sikeres és boldog életet élni. Ám tudjuk, mikor vagyunk valóban boldogok, mit jelent számunkra a személyes boldogság és siker, vagy csak egy kívülről támasztott boldogságképnek akarunk megfelelni? És tudjuk, hogyan érjük azt el? Nos, ebben a cikk sorozatban ezekre a kérdésekre adok választ azok között a keretek között, amit ez megenged.

A GONDOLAT IS ENERGIA?

Cikksorozatunk előző részében arról írtam, hogy mi az a néhány pont, amit meg kell valósítanunk a világhoz való hozzáállásunkban, a szemléletünkben ahhoz, hogy ELÉRHESSÜK A CÉLJAINKAT, TELJESÍTHESSÜK A VÁGYAINKAT.

A továbbiakban az egyes pontokat kicsit jobban kibontom, bízva abban, hogy így emészthetőbb lesz számodra és közelebb visz téged ahhoz, hogy boldog, sikeres életet teremts magadnak.

Tudom, hogy jó úton vagy, hiszen olvasod ezt a cikket és ez azt jelenti, hogy foglalkozol az életeddel, szem előtt tartod a személyes fejlődésedet és tudod, hogy a boldogságodért, a sikereidért tenned kell. Büszke vagyok rád.

Vesd el a magot!

Most tehát következzen az első pont, amiben a KIEGYENLÍTŐDÉS ALAPELVÉT nézzük meg.

Azt írtam korábban, hogy le kell számolnunk azzal a gondolattal, hogy bárki bármit eredendően, semmit sem téve megérdemel. Ez ugyanis valójában hamis állítás.

==============

AZ UNIVERZUM EGYENSÚLYRA TÖREKSZIK.

==============

Gyermekkoromban sokat hallottam az idősebbektől, hogy
semmi sincs ingyen,

 • mindenért meg kell dolgozni,
 • ne várd, hogy a sült galamb majd a szádba repül,
 • és ezektől mindig kivert a víz.

Mi az, hogy eleve úgy kell az élethez hozzáállnom, mint valami SZENVEDÉSSEL KIKÖVEZETT AKADÁLYPÁLYÁHOZ?

Aztán a gyönyörű magyar nyelv, az anyanyelvem megmutatta az ezekben a mondatokban elrejtett tudást és igazságot, amit sajnos mára valóban félreértetten a negatív értelmezésében alkalmazunk.

Ugyanis ezek a mondatok a következőkkel azonosak:

 • Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.
 • Ki mint vet, úgy arat.

El kell vetnünk egy magot, meg kell ágyazni ahhoz, hogy a termést learathassuk.

És aki már vetett magot és nevelt növényt, az pontosan tudja, hogy a szerető gondoskodás hogyan hálálja meg a befektetett törődést.

Előbb ADOK, HOGY KAPHASSAK.

Először adnod kell

Gondold csak át az életedet! Minden eredményed úgy teremtetted meg, úgy érted el, hogy előbb adtál, előbb te küldtél felé energiát.

 • Amikor sportversenyen győztél, biztosan sokat gyakoroltál, edzettél előtte.
 • Amikor megszerezted a diplomádat, nyilván rengeteget tanultál előtte.
 • Amikor megcsókoltad a szerelmedet, biztosan udvaroltál előtte.
 • Amikor beköltöztél a házadba tudom, hogy sokat dolgoztál előtte, hogy ezt megtehesd.

És még sorolhatnánk a példákat.

Mindegyikben azonos, hogy volt egy célod, amit el akartál érni és ezért dolgoztál.

Valamilyen erőfeszítést tettél egy későbbi megvalósulás reményében, azaz energiát fektettél be. Ez az energia pedig minél inkább célirányos annál biztosabb, hogy vissza fog hozzád térni a megvalósulás valamilyen formájában.

Egy kicsit a célokról

Tudomásul kell venned, hogy nem feltétlenül leszel világelső egy versenyen, vagy multi milliárdos a vállalkozásodból, hiszen legekből mindig csak egy van. Ám sportosan és egészségesen sokkal nagyobb az esélyed boldogan élni az életed. Ám az anyagi bőség azon fokán, amikor már szabadon és kötöttségektől mentesen éled az életed, bár nem multi milliárdosként, mégiscsak több a lehetőséged a boldog életre.

Szokták mondani, hogy célozd meg a csillagokat és a Holdig biztosan eljutsz. A kérdés, hogy mennyire leszel ezzel az eredménnyel boldog. Nos, ha rám hallgatsz, a céljaid legyenek ambiciózusok, amik először még téged is megijesztenek, ám mégis el tudod hinni, hogy megvalósíthatók számodra. Az olyan túlzott célok, amik eleve elérhetetlenek, csak frusztrálni fognak ahelyett, hogy sikerélményt adnának, növelnék az önbizalmadat és közelebb vinnének a boldog és sikeres életedhez.

Ezért érdemes a nagy célok eléréséhez vezető utat is apróbb rész célokra bontani, de erről majd egy másik bejegyzésben foglalkozunk.

Vissza a kiegyenlítődés elvéhez

Az univerzumban minden a kiegyenlítődésre, az egyensúlyra törekszik. Az eddigiek tükrében mondhatnám azt is, hogy mindenért meg kell dolgozni.

A munkához azonban gyermekkorunkban hallott elvek miatt sajnos nem kellemes dolgokat, hanem kötelezően elvégzendő keservet kapcsolunk.

Apáczai Csere János gondolatai a mai napig mélyen élnek bennünk:

Az tudomány gyükere keserű, gyümölcse penig gyönyörűséges.

Ez azonban nem kell, hogy így legyen! A munka igenis okozhat örömet, sőt az okoz csak igazán, hiszen a befektetett erőd fog a sikereidben, az eredményeidben és végső soron a boldogságodban megtérülni.

Csíkszentmihályi Mihály írja, hogy

Sokan azt gondolják, hogy boldogabbak olyankor, amikor pihennek vagy relaxálnak. Ehhez képest nagyobb valószínűséggel számolnak be arról, hogy a legnagyobb boldogságot akkor élik át, ha elmerülnek egy tevékenységben, vagy teljesen elköteleződnek amellett, hogy megküzdjenek egy kihívással.

A munka, a célod megvalósításáért tett befektetésed tehát nem kell, hogy véres, keserves, öröm nélküli küzdelmet jelentsen, meg kell találnod a pillanatokban, az apró részeredményekben az örömöt, és így számodra a megfelelő energiák szeretetteljes, örömteli áramoltatását fogja jelenteni.

Minden rezgés és energia

Azt mára már tudjuk, hogy az univerzumban MINDEN REZGÉS ÉS ENERGIA. Mára eljutott a tudomány odáig, hogy a valaha megbonthatatlannak tekintett atomot nem csak elektronokra és protonokra szedték szét, hanem ezeket is tovább tudták boncolni. Ám minél mélyebbre megyünk az anyag feltárásában, annál világosabb, hogy a végeredmény a rezgés, ami anyagi tulajdonságokkal is bír.

És ezen az eleminek tekintett szinten – a kvantumfizika még az ezzel foglalkozó fizikusok számára is felfoghatatlan világában – az elemi iskolákban tanított fizikai törvények megsemmisülnek, nem igazak, nem értelmezhetők. Ugyanis ott már csak tiszta energia van, ami egyben anyagi tulajdonsággal is bír és ez a fény.

Az események ezen a szinten bár determináltak, mégsem determinálhatók, ugyanakkor egy esemény kimenetele egyértelműen függ az eseményt megfigyelő gondolatától.

A GONDOLAT IS ENERGIA, amely befolyásolja az eseményt.

Megjegyzem, hogy azok a fizikusok, akik a kvantumfizika területére tévednek, egy idő és egy bizonyos mélységű átlátás után maguk mondják, hogy az univerzum létrejötte és működése nem véletlenek sorozata, hanem tudatos, precíz tervezés műve.

Tehát a világot, ami körülvesz bennünket, bizony fény építi fel és bármi, ami ebben a világban történik, a benne élő emberek gondolati energiája által befolyásolt.

Ugyanis egy esemény megfigyelője nem csak egy ember lehet, hanem akár az egész emberiség. Egy olyan világban élünk, ahol a mindennapjaink és a tapasztalásaink egészen más fizikai törvényszerűségekhez igazodnak, és egészen más tapasztalásokat adnak számunkra, mint ami alapján működnek a világunkat létrehozó és megalkotó részek, a fény. Ezt az ellentmondást kell leküzdenünk ahhoz, hogy elérjük, amire vágyunk.

Ha csak ülünk ölbe tett kézzel és várjuk, hogy a sült galamb a szánkba repül, akkor nem fordítunk arra energiát, hogy valóban meg is kapjuk.

Ám ha az életünk eseményeit, mint egy megfigyelő, elkezdjük tudatosan elemezni, megtalálhatjuk az események sorozatában a rendet, és eljuthatunk oda, hogy gondolati szinten, a vágyaink kivetítésével MOZGÁSBA HOZZUK AZOKAT AZ ELEMI ENERGIA-CSOMAGOKAT, amik meg fognak hozzánk érkezni. Mert az életem kísérletében tudatos, irányító megfigyelővé válok.

==============

Összességében a lényeg, hogy elfogadd,

 • ahhoz, hogy bármit elérj, jól megfogalmazott céljaid kell, hogy legyenek,
 • először neked kell energiát befektetned, hogy elkezdj közelebb kerülni a céljaidhoz,
 • az erőfeszítésed, a munkád nyújthat számodra örömöt, csak meg kell találnod a pillanatokban és a folyamatban a boldogságot jelentő tartalmat, amihez lehetséges, hogy meg kell változtatnod a szemléletmódodat.

HOGY HOGYAN KEZDJÜK EL? Ez mindenkinek a saját útja. Én azzal kezdeném, hogy figyelek minden pillanatomra és megfigyelem bennük a számomra pozitív, boldog üzeneteket és csak ezekre koncentrálok, erre hangolom rá a gondolataimat.

Ehhez persze szükséges

 • megérteni a vonzás törvényét,
 • a korlátainkat észrevenni és ledönteni,
 • hinnünk önmagunk erejében,
 • és tudni köszönetet mondani, hálát adni azért, amink van.

Ezekről a pontokról rövidesen több posztban részletesen fogok írni. Iratkozz fel a Hírlevelünkre, hogy értesülj róla, vagy látogass vissza az oldalunkra és keresd az InfoTér cikkei között!

==============

Amennyiben szeretnél segítséget kapni, KERESS BÁTRAN, ÖRÖMMEL SEGÍTEK!

ITT MEGTALÁLSZ: Cacirasz Életmód Centrum

Iratkozz fel a Cacirasz Facebook oldalunkrahogy aktív közösségünk tagja legyél és azonnal, az elsők között értesülj egy új posztról!

Iratkozz fel az RBTErápia Youtube csatornánkraahol hasznos videókat találsz és az elsők között értesülsz, ha új videót teszünk fel.

Boldog napot neked!
Boldog Tamás Gyula
life- és párkapcsolat coach
szemléletfejlesztő mentor
+3670/638 6982
Insta: boldog_tom
boldog.tamas.gyula@cacirasz.hu
https://www.cacirasz.hu