Élj boldog, sikeres életet! #1

Mindannyian szeretnénk sikeres és boldog életet élni. Ám tudjuk, mikor vagyunk valóban boldogok, mit jelent számunkra a személyes boldogság és siker, vagy csak egy kívülről támasztott boldogságképnek akarunk megfelelni? És tudjuk, hogyan érjük azt el? Nos, ebben a cikk sorozatban ezekre a kérdésekre adok választ azok között a keretek között, amit ez megenged.

MIÉRT PONT NEKEM SIKERÜLNE?
Amikor boldog vagy

Az emberek, te is én is, olyan életet akarunk élni, amiben JÓL ÉREZZÜK MAGUNKAT. Amire visszagondolva tele vagyunk jó emlékekkel, a jelenben elkerülnek a gondok, a jövőt tekintve pedig van perspektívánk. 

Vagyis hááát…

A lényeg, hogy sikeres és örömteli életet akarunk élni.

==============

Igen ám, de te pontosan tudod mikor vagy boldog és mikor vagy sikeres?

==============

Amikor eljön hozzám valaki és elmondja mi bántja és mit szeretne, akkor az első, hogy tisztázzuk ő mit is ért ez alatt. Az esetek többségében ugyanis az emberek számára ugyanaz a fogalom eltérő tartalommal bír, attól függően, hogy mik voltak azok az alapelvek, amiket apró gyermekként a legszűkebb környezete – ideálias esetben a szülei – mutattak neki, illetve későbbi fejlődése során milyen tapasztalatokat szerzett, amiket beépített az elvrendszerébe.

Nos, a boldogságról és a sikerről azt gondolhatnánk, hogy ugyanazt jelenti mindenkinek. Pedig nem.

Mikor vagy boldog?

Gondold csak el, mikor vagy igazán boldog! Ha felidézel ilyen pillanatokat az életedből, szinte mindegyike valamilyen teljesítményhez köthető.

Csíkszentmihályi Mihály írja a Flow című könyvében, amiben sok éves, a boldogság élménnyel kapcsolatos kutatás tapasztalatait osztja meg:

A legszebb pillanatok általában akkor következnek be, amikor valaki testi, vagy szellemi teljesítményét megfeszített akarattal a végletekig fokozza, hogy véghez vigyen valamilyen nehéz, de fontos feladatot.

Vagyis a siker és a boldogság NEM VÉLETLENÜL történik meg velünk, hanem TUDATOS MUNKA, a te munkád eredménye. E mellett nem tárgyakban mérhető és nem a fogyasztói társadalom elvárásai szerinti mércével ítélhető meg, hanem a te saját értékítéleteddel.

A siker, a boldogság és a pénz

Ezzel persze véletlenül sem azt mondom, hogy az élethez nem fontos a pénz. Dehogynem!

Ám nem jó, ha a pénz a boldogság és a siker elsődleges célja. Ha így van, az ahhoz vezet, hogy elkezdesz mindent megvenni. Az új dolgok egy ideig örömöt okoznak, majd egyre többet és egyre drágábbat akarsz vásárolni. Egyszerűen azért, mert a létfenntartáson túli valódi szükségleted KIELÉGÍTETLEN MARAD.

Ugyanis ekkor az értékítéleted a társadalom által veled szemben támasztott igényeknek való megfeleléssel azonosítod, így IRÁNYÍTOTTÁ TESZED MAGAD, ezzel kivonod magad a saját céljaid és saját boldogságod teremtése alól.

A pénz nagyszerű eszköz ahhoz, hogy kényelmesen és komfortosan élj, ám a sikerhez vezető úton a következmény.

Ha megnézed a legsikeresebb vállalkozásokat, úgy tűnik, mintha véletlenül lettek volna azok, amivé váltak.

Ott a Beatles. Egyszerű, koszos, kikötői éjszakai klubokban játszottak Hamburgban és Liverpoolban napi 8-10 órát. Nem volt pénzük, zenélni akartak. Nem sokkal később a világ a lábuk előtt hevert. Nem pénzt akartak, zenét. Mindig jobbat és jobbat.

Persze kívülről ezekből a teljesítményekből az emberek többsége csak a sikeres oldalt, a csillogást látja. A rengeteg küzdelmet, áldozatot, megoldandó feladatokat nem.

Azért látja csak a ragyogást, mert ha a küzdelmet is, az indulás nehézségeit, az áldozatokat is látná, be kellene ismernie, hogy ő maga is ki tud lépni abból a szűk keretből, amire nap, mint nap panaszkodik, mégis oly kényelmes biztonságot ad, mert ismeri.

Önigazoló kifogások

Hiszen sokszor találkozunk olyan emberekkel, akik ÖRÖMTELI ÉLETET ÉLNEK, SIKEREKET értek el és úgy tűnik most abból élnek, hogy megpróbálják elhitetni veled, erre BÁRKI KÉPES. Hogy TE is élhetsz örömteli és sikeres életet.

Sokan itt legyintenek és KIFOGÁSOKAT keresnek. Ugyan már!

  • Őt támogatták!
  • Én sokkal szerencsétlenebb vagyok!
  • Neki volt miből elkezdeni, nem úgy, mint nekem!
  • Jókor volt jó helyen!
  • Neki nem voltak gyerekei!
  • Neki ott voltak a gyerekei!

És még sorolhatnám a kifogásokat, amivel igazolják maguknak a tehetetlenségüket, egy helyben toporgásukat.

Pedig hát ezek az emberek folyton az sulykolják, hirdetik:

Mindazt, amit én elértem, TE IS ELÉRHETED.

ÉS IGAZUK VAN!

Persze ezt is érteni kell. Mert nem ugyanazt a házat, nem ugyanazt az autót és nem ugyanazt az anyagi létet. Ám azt az örömteli és sikeres életet, amit az számodra jelent.

Hogy hogyan?

Ezeket tedd meg az örömteli és sikeres életedért!

Íme az a néhány pont, amire figyelve tényleg elérhetsz bármit. Bármit, amit a szíved és lelked, de nem az elméd vágyik.

1. ELŐSZÖR IS FELEJTSD EL, HOGY BÁRKI BÁRMIT MEGÉRDEMEL.

Mindenért meg kell dolgozni. Ez nem feltétlenül véres és sanyarú küzdelmet jelent, mint minden, ez is rajtad múlik, a te döntésed. Jelentheti pusztán az energiák céltudatos áramoltatását.

Az univerzumban minden rezgés és energia.

A gondolat is energia, amely meghatározza, befolyásolja az életünket. Ha az életünk történéseit elkezdjük kívülről figyelni, mint események sorát és elkezdjük „pusztán” gondolati szinten, a szívünk és lelkünk tiszta vágya szerint alakítani, akkor máris mozgásba hozzuk, ELKEZDJÜK VONZANI azokat az elemi energiacsomagokat, amik meg fognak hozzánk érkezni.

2. MÁSODSZOR FOGADD EL MINDEN A TIÉD, CSAK RÁ KELL HANGOLÓDNOD.

Tanulj meg azonosulni a céljaiddal, hogy azonos szinten rezonálj vele és segíts magadnak bevonzani az eszközöket, lehetőségeket, amikkel egyre közelebb kerülsz hozzá.

3. HARMADSZOR VEDD ÉSZRE KORLÁTOZÓ HIEDELMEIDET ÉS BONTSD LE A KORLÁTAIDAT!

Képzelj el egy madarat egy kalitkában. A madár a kalitkán át látja a számára igéző és mindennél jobban vágyott végtelen kék eget. Ki akar repülni és mindig, amikor nekirugaszkodik, a kalitka rácsairól visszapattan és szárnyaszegetten kushad a padlón, míg végül feladja és már nem hiszi, hogy valaha is repülhet.

Van egy rossz hírem: mi is egy ilyen kalitkában élünk, a rácsok pedig az elménk által emelt korlátok. Ha valami nem sikerül, annak az oka, hogy eleve bekorlátoztuk a lehetséges eredményt. A LEGNAGYOBB KORLÁTAINK a kijelentéseink, az ítéleteink, a vágyainkra adott válaszaink. Ha egy kérdésre egy konkrét válaszom van, akkor azzal bekorlátozom a kérdéssel érintett esemény kimenetelét. Megölöm és elzárom a többi lehetőséget. Hiszen egy kérdésre végtelen válasz lehetséges és mind lehet jó.


Ám van egy jó hírem is: éppen, mert ezeket a korlátokat az elménk alkotta, bármikor LE IS BONTHATJUK. Ez csakis rajtunk múlik.

Ha kinyitjuk a lehetőségek végtelen tárházát magunk előtt, akkor lehetőségünk lesz bármit elérni.

4. NEGYEDSZER HINNED KELL ÖNMAGADBAN.

Hiszen te egy CSODA VAGY. Ahhoz, hogy mostani formádban olvasd ezt a cikket, 15 milliárd földi évnek kellett eltelnie (plusz-mínusz néhány száz millió év, de ki számolja!) és az egész univerzumban nincs még egy olyan lény, mint te. Egyedi és megismételhetetlen vagy.

Hidd el ÉRDEMES VAGY A CSODÁLATRA ÉS A SZERETETRE. Az, aki hisz önmagában, bármiben képes hinni.

5. ÖTÖDSZÖR NE AKARJ, LÉGY HÁLÁS!

Az akarat görcsös szorongást okoz. Az akarat az elme szüleménye. Ha valaki akar valamit, nagyon sokszor önpusztító cselekvéseket indít el.

Ha valamit nagyon akarok, az nem tölt el jó érzéssel. Az egy kicsit olyan, mintha összeszorított marokkal próbálnék minél több homokot merni. És ha nem sikerül, csapok-vágok, ordítok és toporzékolok.

Meg kell tanulnunk hálásnak lenni azért, amink van.

A legapróbbnak és leginkább természetesebbnek tűnő dolognak is. Vajon hányan hálásak azért, hogy tudnak lélegezni? Vagy, hogy tiszta víz, folyik a csapból? Hányan mondunk köszönetet a társunknak, hogy szert minket és mi szerethetjük őt?

Minden pillanat lehetőséget ad a hálára. A hála pedig segít, hogy pozitívan álljunk az életünk dolgaihoz, hogy nyitottak legyünk és vonzzuk a pozitív történéseket.

Ezekről a pontokról rövidesen több posztban részletesen fogok írni. Iratkozz fel a Hírlevelünkre, hogy értesülj róla, vagy látogass vissza az oldalunkra és keresd az InfoTér cikkei között!

==============

Amennyiben szeretnél segítséget kapni, KERESS BÁTRAN, ÖRÖMMEL SEGÍTEK!

ITT MEGTALÁLSZ: Cacirasz Életmód Centrum

Iratkozz fel a Cacirasz Facebook oldalunkrahogy aktív közösségünk tagja legyél és azonnal, az elsők között értesülj egy új posztról!

Iratkozz fel az RBTErápia Youtube csatornánkraahol hasznos videókat találsz és az elsők között értesülsz, ha új videót teszünk fel.

Boldog napot neked!
Boldog Tamás Gyula
life- és párkapcsolat coach
szemléletfejlesztő mentor
+3670/638 6982
Insta: boldog_tom
boldog.tamas.gyula@cacirasz.hu
https://www.cacirasz.hu