Élj boldog, sikeres életet #5 – Hit, Felelősség, Önbizalom

Mindannyian szeretnénk sikeres és boldog életet élni. Ám tudjuk, mikor vagyunk valóban boldogok, mit jelent számunkra a személyes boldogság és siker, vagy csak egy kívülről támasztott boldogságképnek akarunk megfelelni? És tudjuk, hogyan érjük azt el? Nos, ebben a cikk sorozatban ezekre a kérdésekre keressük a választ azok között a keretek között, amit ez megenged.

HIT, FELELŐSSÉG és ÖNBIZALOM, AMIT OLYAN NEHÉZ MEGTALÁLNI

Cikksorozatunk előző részében arról írtam, hogy mi az a néhány pont, amit meg kell valósítanunk a világhoz való hozzáállásunkban, a szemléletünkben ahhoz, hogy ELÉRHESSÜK A CÉLJAINKAT, TELJESÍTHESSÜK A VÁGYAINKAT.

A továbbiakban az egyes pontokat kicsit jobban kibontom, bízva abban, hogy így emészthetőbb lesz számodra és közelebb visz téged ahhoz, hogy boldog, sikeres életet teremts magadnak.

Tudom, hogy jó úton vagy, hiszen olvasod ezt a cikket és ez azt jelenti, hogy foglalkozol az életeddel, szem előtt tartod a személyes fejlődésedet és tudod, hogy a boldogságodért, a sikereidért tenned kell. Büszke vagyok rád.

Most tehát következzen a negyedik pont, amiben a FELELŐSSÉGRŐL és az ÖNBIZALOMRÓL beszélgetünk egy kicsit.

Hit

==============

ÖNMAGAMBAN HINNI annyit jelent, hogy ELISMEREM létezésem értelmét és TUDOM, hogy mindenért, ami velem történik, csakis én vagyok a felelős.

==============

KOMOLY FELADAT elfogadni, hogy elismerem létezésem értelmét és tudom, hogy mindenért, ami velem történik, csakis én vagyok a felelős. A mondat első részére még csak-csak rá lehet bólintani. Na de, hogy mindenért én vagyok felelős, ami velem történik? Ez azért túlzásnak tűnik, ugye?

Épp ezért mielőtt elnavigálsz erről az oldalról, vegyél egy nagy levegőt és nézzük meg miről is van szó.

A létedhez semmi köze a véletlennek!

Ha belegondolunk abba, hogy a világegyetem és benne a Föld nevű bolygó létrejötte micsoda precíz tervezés következménye, könnyen beláthatjuk, hogy abból, ami körülvesz bennünket semmi sem lehet a véletlen műve.

Egy apró kitérő, hogy szemléltessem mire is gondolok

A mai tudomány azt tartja, hogy a világegyetem egy óriási ŐSROBBANÁSSAL vette létezésének kezdetét és azóta közel azonos ütemben tágul. Ezt számos bizonyítékkal támasztják alá Albert Einstein-től Stephen Hawking-ig. Mára már modellezni is sikerült a feltételezett robbanás pillanatát és az akkor meglévő körülményeket, peremfeltételeket (pl. nyomás, hőmérséklet, kiterjedés, stb.)

Egyben arra is rámutattak, hogy a feltételezett robbanás pillanatában amennyiben a rengeteg feltétel közül csak a tágulás sebességét vizsgálva, az az ősrobbanás utáni ELSŐ MÁSODPERC végén akár csak SZÁZ BILLIOMODNYIVAL KISEBB lett volna, akkor a világegyetem ÖSSZEOMLIK; ha pedig pont ennyivel lett volna NAGYOBB, akkor NEM tudnak kialakulni bolygók és csillagok.

Most egy 15 milliárd éves rendszerről beszélünk! És ez csak a kezdeti első másodpercet és csak a sok közül csak az egyik feltételt jellemző pontosság egy 15 milliárd éves rendszer létrejötténél. A továbbiakban még számtalan olyan „véletlen”-nel találkozunk, ami hihetetlen precizitást feltételez. Ennyi véletlen márpedig nincs! Ahogy természetesen válasz sem….

==============

Azzal, hogy ELISMEREM létezésem értelmét, elfogadom, hogy NEM egy egyszerű VÉLETLEN az, hogy itt és most létezem.

==============

Szóval, ha

 • elfogadom létezésem értelmét, akkor
 • azt is tudom, hogy minden okkal van,
 • ez pedig magában hordja a felismerést, hogy feladatom van ebben a világban.
 • Mivel 15 milliárd éve működik ez a rendszer, nyilván minden részlete a legjobbkor van a legjobb helyen ahhoz, hogy a feladatát beteljesítse.
 • Mivel az univerzum része vagyok, rám is igaz, hogy ehhez én is a legjobbkor vagyok a legjobb helyen.

Ha ezt elfogadom, REND lesz BENNEM, ugyanis a történéseket magam körül és velem egy elrendelés részének tekintem, melyeket meg kell tapasztalnom. Ha pedig rend van bennem, akkor ezt a RENDET fogom magamhoz VONZANI kívülről is. Ugyanis az univerzumban működik a vonzás törvénye. Ha a rendet sugárzom ki, akkor a rendre hangolt rezgések fognak megtalálni.

Felelősség

==============

Abban a pillanatban, hogy elismerem létezésem értelmét, tudom, hogy mindenért, ami velem történik, csakis én vagyok a felelős.

Minden, ami velem történik az én FELELŐSSÉGEM.

==============

Ebben a tekintetben két lehetőségünk van. Vagy átvesszük az irányítást az életünk eseményei felett és ezzel a döntés felelősségét is, vagy hagyjuk magunkat sodródni, lerázva a döntések és az ezzel járó felelősség terhét.

Igen ám, csakhogy mindkét esetben az én döntésem szerint történik minden. Én döntök az irányításról és a sodródásról is.

Minden egy döntéssel kezdődik.
A te életedben e te döntéseddel.
Ne áltasd magad, a halogatás is döntés és a te döntésed.

Nos, az univerzumban működik a kiegyenlítődés törvénye is. Emlékszel?

 • Ki mint vet, úgy arat.
 • Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.

Ha megvizsgálod az ÉLETED TÖRTÉNÉSEIT, rá fogsz jönni, hogy minden helyzetedért valamikor a MÚLTBAN TETTÉL valamit, ami miatt az bekövetkezhetett. Valamikor a múltban elvetettél egy magot, aminek a gyümölcse a jelen pillanatban ért be.

MINDEN HELYZETED A JELENBEN EGY MÚLTBAN HOZOTT DÖNTÉSED EREDMÉNYE.

Ha ezt észreveszed és elfogadod, akkor NAGY UTAT TETTÉL MEG. A felelősség felvállalása a saját életünkért talán a legnehezebb dolog. Ezt követően nem hibáztathatsz senkit azért, ami veled történik. Ott állsz egyedül és csak te vagy, teljes felelősséggel. Ha idáig eljutsz, eljutottál addig a pontig, amikor már HISZEL ÖNMAGADBAN.

Ezt követően pedig már meg fogod érteni, hogy a kiegyenlítődés és a vonzás működő törvényszerűségét használva a jelenben csakis olyan döntéseket hozz, csakis OLYAN CSELEKEDETEKET VÉGEZZ, AMINEK AZ EREDMÉNYÉT BÁTRAN KÉPES VAGY BEFOGADNI.

Önbizalom

Ha elismered létezésed értelmét és tudod, hogy mindenért, ami veled történik, csakis te vagy a felelős, olyan döntéseket hozol, aminek az eredményét bátran fogadod. Csakis így tudsz elindulni az álmaid, a céljaid felé.

Amikor egy álmodra gondolsz és azt megfogalmazod, leírod és céllá alakítod, azt ezzel a FELELŐSSÉGGEL és HITTEL teszed. Ám ahhoz, hogy azt is elhidd, hogy megvalósítod, bíznod is kell önmagadban.

Most egy kicsit állj meg! Hunyd be a szemed és gondold át, hogy mi kell ahhoz, hogy valakiben meg tudj bízni?

Ahhoz, hogy bízzak valakiben, a legfontosabb, hogy ne verjen át, hogy ne okozzon csalódást, hogy a szava, a tettei sziklák legyenek, amik nem porladnak el a változó szélben. Általában viszonylag RÖVID IDŐ ALATT képesek vagyunk egy idegennek is BIZALMAT SZAVAZNI. Ám ha kiderül, hogy becsapott, ez a bizalom összeomlik és nagyon NEHÉZ, sokszor lehetetlen újra FELÉPÍTENI. Ha mégis sikerül, akkor is rengeteg munka és rengeteg idő árán.

Ígértél már meg valami önmagadnak?

Hányszor szegted meg? Hányszor mondtad egy akadály felbukkanásakor, hogy nem olyan fontos az, hogy majd legközelebb, hogy hagyjuk?

Ilyenkor becsapod önmagad. Ilyenkor rombolod a bizalmat önmagaddal szemben. Ilyenkor alakítod ki azokat a válaszreakciókat, hogy

 • ugyan már, nekem nem sikerülhet,
 • úgysem megy,
 • nem vagyok én erre képes
 • egy lúzer vagyok.

Hiszen aki sokszor becsapott, annak egy idő után nem hiszünk el semmit.

Ha ismerős, ne keseredj el! Ugyanis a bizalom helyreállítható!

==============

Az önmagunkba vetett bizalom újra építése munkás és időigényes, ám a legnagyszerűbb dolgokhoz vezet.

És már tudod, hogy mindenért az életedben te vagy a felelős, ráadásul minden egy döntéssel kezdődik.

==============

Kezdj el kis lépésekkel haladni! Ígérj meg magadnak olyan dolgokat, amihez KELL AZ ERŐFESZÍTÉSED, MÉGIS MEG TUDOD TENNI. Például mostantól te viszed ki a kukákat, vagy minden nap elpakolod magad után a szennyes ruháidat, vagy jövő héten főzöl egy vacsorát a kedvesednek. Már persze, ha eddig nem tetted.

Ezeket az ígéreteket írd le, pipáld ki, ha megvan és nézd meg sokszor! Ezzel kezded építeni a bizalmat, míg észrevétlenül egyre nagyobb és nagyobb ígéreteket teszel és valósítasz meg. Ugyanis már TUDOD, hogy BÍZHATSZ MAGADBAN.

==============

Nincs kifogás, mert megígérted a legfontosabb embernek, aki a legnagyobb hatással van az életedre, ÖNMAGADNAK, és tudod, hogy bízhatsz benne, mert megtartja az ígéreteit.

==============

És amikor mindezért őszintén hálás vagy, akkor attól a pillanattól képessé válhatsz tudatosan teremteni és irányítani az életed.

Ehhez persze szükséges

 • megérteni a kiegyenlítődés elvét,
 • látni a vonzás törvényét,
 • a korlátainkat észrevenni és ledönteni,
 • és tudni köszönetet mondani, hálát adni azért, amink van.

Ezekről a pontokról rövidesen több posztban részletesen fogok írni. Iratkozz fel a Hírlevelünkre, hogy értesülj róla, vagy látogass vissza az oldalunkra és keresd az InfoTér cikkei között!

==============

Ha úgy érzed változtatnál, de nem tudod hogyan kezdd el, ha nem hiszel magadban, ha valahol elakadtál, KERESS BÁTRAN, ÖRÖMMEL SEGÍTÜNK személyiségfejlesztő folyamatokkal, coach konzultációkkal, és még számos hatásos technikával, amikről ITT olvashatsz részletesen.

ITT MEGTALÁLSZ: Cacirasz Életmód Centrum

Iratkozz fel a Cacirasz Facebook oldalunkrahogy aktív közösségünk tagja legyél és azonnal, az elsők között értesülj egy új posztról!

Iratkozz fel az RBTErápia Youtube csatornánkraahol hasznos videókat találsz és az elsők között értesülsz, ha új videót teszünk fel.

Boldog napot neked!
Boldog Tamás Gyula
life- és párkapcsolat coach
szemléletfejlesztő mentor
+3670/638 6982
Insta: boldog_tom
boldog.tamas.gyula@cacirasz.hu
https://www.cacirasz.hu


Leave a comment