Mindenki keresi a boldogságot

Ott van benned

MINDENKI KERESI A BOLDOGSÁGOT. Gyakran többször körbe futjuk a világot, mire rájövünk, hogy egyetlen lépést sem kell tennünk érte. Mindig is itt volt. Bennem. Benned.

Jelenlegi világunkban MINDENT KÉSZEN KAPUNK. Ezt szoktuk meg. Ehhez szocializálódtunk. Készen kapom az ételt, legfeljebb melegítenem kell. Még a kenyér is szeletelt. Semmiért nem kell megdolgoznom. És most a munkát a szó nemes értelmében értem. Arról a munkáról beszélek, aminek során meg tudod tapasztalni a teremtés örömét. Amely folyamat végén lehet, hogy fáradt vagy, de látod, hogy amit létrehoztál, annak eredménye van és hasznos.

Ma már ezt sem kapjuk meg. Még a munkánk eredménye is elidegenedett tőlünk. Ahogyan társas kapcsolataink is a háttérbe szorultak. 🤨.

Nem csoda hát, ha a BOLDOGSÁGOT IS KÉSZEN AKARJUK KAPNI. Erre pedig leginkább egy párkapcsolat mutatkozik igazán alkalmas lelőhelynek. Éppen ezért most a boldogság forrását keressük együtt a párkapcsolat felől!

A másiktól várjam?

Az alapvető CÉL ma egy párkapcsolatban, hogy a BOLDOGSÁGOT KÉSZEN kapjam. Instant boldog életet VÁRUNK.

A terv odamenni valakihez, azt mondani neki:

Tetszel, szeretlek, te leszel a párom és megmutatjuk, hogy milyen boldogok vagyunk. Neked is tetszik ez a gondolat?”

Nosza, menjünk, szervezzünk egy puccos esküvőt előre tervezett klisék alapján, előre megtervezett fotók hetedhét országba küldésével, mert ettől leszünk boldogok. És mint egy gombnyomásra, indul a boldogság. 😍.

És nem.

Elindul, aztán nem gondozzuk és jönnek a szokásos, egyforma napok, amit úgy emlegetünk: szürke hétköznapok. A boldogság meg nem érted hova szállt el. 🤔

Két probléma van ezzel: ☝️

  • Mivel mindent készen kapsz valahol, mivel mindent megvásárolsz, A BOLDOGSÁGOT IS KÍVÜL KERESED, meg akarod valakitől, valahonnan kapni.
  • Mivel mindent készen kapsz, a pénzért dolgozol, az a cél, így ELFELEJTETTED milyen megdolgozni valamiért, MILYEN KÖZVETLENÜL FORMÁLNI, megérintve LÉTREHOZNI valamit.

Ezért aztán a párkapcsolatokban a másikban keressük, a MÁSIKTÓL VÁRJUK a boldogságot. .Várjuk, hogy megadja nekünk. Aztán mikor néhány hónap múlva elmúlik a kezdeti lángolás és rájövünk, hogy nem azt kaptuk, amit vártunk, tovább lépünk.

Szakítunk, válunk.

MENEKÜLÜNK egy másik kapcsolatba, ami egy kicsit sem lesz különb az előzőnél. Ugyanazokat a hibákat követjük el és ugyanúgy tovább fogunk menekülni. Vagy feladod, és arra a következtetésre jutsz, hogy a boldogság hülyeség. Minden kapcsolat egyforma kudarc. Nincs tökéletes párod.

Mindez azért, mert a másiktól, mert készen, mert egy külső forrásból várod a boldogságot. 😉

Van egy rossz hírem.

A párod, a másik nem fogja neked elhozni a boldogságot.

Ő AZ, AKI SEGÍT ABBAN, HOGY MEGDOLGOZZ ÉRTE. Ő az, aki azért lép az életedbe, hogy tanítson, hogy olyan tükörképet mutasson neked, amin keresztül meglátod az igazi önmagad.

És vagy elfutsz előle, vagy végre beleállsz és elkezdesz dolgozni a boldogságodért. Amíg menekülsz, nem figyelsz befelé és csakis mástól várod el, hogy szórakoztasson. Ez nem boldogság. Ha megállsz és elhiszed, hogy nem vagy tökéletes, elfogadod, hogy a saját boldog kapcsolatodért, a SAJÁT BOLDOGSÁGODÉRT NEKED KELL TENNED, egyre közelebb kerülsz az igazi boldogsághoz. 🙂🌻

A másik nem adja és nem is adhatja neked a boldogságot. Erre senki más nem képes rajtad kívül. Ő segít abban, hogy megtaláld önmagadban.

Igen. Önmagadban.

A boldogság egy mag.

A tökéletes mindenség, az abszolút egység információját hordozó mag, ami ott van mindannyiunkban. Aminek a szárba szökkenéséhez kell a másik felünk, aki megmutatja hogyan kell gondoznunk.

Ez azonban először nagyon KEMÉNY, MINDENNAPI MUNKA. Olyan munka, minek folyamatosan látod az eredményét, ami folyamatosan farag és alakít. Ami olykor kifáraszt, olykor megríkat, feneketlen mélységekbe taszít és végtelen magasságokba emel. Aminek nincs vége, és minden pillanata örömteli. 🙂😉

Minden pillanata LEHET ÖRÖMTELI, ha végre rájövünk, hogy a boldogságunk kulcsa önmagunkban van. Amikor úgy tudsz a másikra, az életed pillanataira tekinteni, hogy NEM ELVÁRSZ, hanem figyelsz és azt kérded:

Mi az, amit nekem most ez a helyzet, ez a történés, ez az ember üzen? Mi az, amit tehetek azért, hogy nekem, nekünk jobb legyen?

Elérjük-e valaha a boldogságot?

Nem tudom. Ehhez el kellene fogadni egy olyan definíciót, a boldogság egy olyan, mindenki által elfogadott és pontosan körülírt megfogalmazását, amit minden ember tökéletesnek tud. Ám ez csak akkor lenne lehetséges, ha mindenki ugyanazt érezné. Mert a BOLDOGSÁG ÉRZÉS.

A boldogság olyan érzés, amit attól függően értelmezünk és élünk át, amilyen hatások értek bennünket az életünk során. A boldogság mindenkinek a sajátja. A BOLDOGSÁG MINDENKIBEN ÖNMAGÁBAN LELHETŐ MEG.

Épp ezért nem várhatom mástól. Nem várhatom, hogy bárki más megadja nekem. Csakis az én dolgom, hogy megdolgozzak a saját boldogságomért.

Tehát hogy elérheted-e valaha a saját boldogságodat, azt az állapotot, amiben te magad boldognak érzed önmagad? IGEN! 😉🍀😀

Ehhez azonban

  • érdemes elfelejtened a külső világgal szembeni ELVÁRÁSAID,
  • érdemes elfogadnod, hogy mindenért, ami veled történik – még az érzéseidért is – te vagy a FELELŐS,
  • érdemes elfogadnod, hogy minden esemény, minden találkozás egy ÜZENETET REJT számodra, ami a céljaid felé visz,
  • érdemes gyermeki kíváncsisággal jelen lenni az életedben és értő figyelemmel BEFOGADNI ezeket az üzeneteket,
  • érdemes elfogadni, hogy minden hozzáállásod a világhoz és így önmagadhoz a te és CSAKIS A TE DÖNTÉSED.
És még valami

Bevitt ENERGIA NÉLKÜL egyszer MINDEN FOLYAMAT MEGÁLL.

Ha nem öntözöd meg a virágod, el fog száradni. Ha nem ápolod a kapcsolatodat, ki fog fakulni és jönnek a „szürke hétköznapok”.

Ahhoz, hogy a párkapcsolatod igazi örömöt adjon neked, MINDEN NAP GONDOZNI KELL, minden nap újra MEG KELL TALÁLNI A MÁSIKBAN A CSODÁT, amit elhozott neked, és minden nap MEG KELL TALÁLNI azokat a dolgokat – bármekkorák legyenek is – AMIÉRT HÁLÁS LEHETSZ. 🙂🙏👍🏵️

Gyakran többször körbe futjuk a világot, mire rájövünk, hogy egyetlen lépést sem kell tennünk érte. Mindig is itt volt. Bennem. Benned.

==============

Amennyiben szeretnél segítséget kapni, KERESS BÁTRAN, ÖRÖMMEL SEGÍTEK!

ITT MEGTALÁLSZ: Cacirasz Életmód Centrum

Iratkozz fel a Cacirasz Facebook oldalunkrahogy aktív közösségünk tagja legyél és azonnal, az elsők között értesülj egy új posztról!

Iratkozz fel az RBTErápia Youtube csatornánkraahol további hasznos videókat találsz és az elsők között értesülsz, ha új videót teszünk fel.

Boldog napot neked!
Boldog Tamás Gyula
life- és párkapcsolat coach
szemléletfejlesztő mentor
+3670/638 6982
Insta: boldog_tom
boldog.tamas.gyula@cacirasz.hu
https://www.cacirasz.hu