Bach virágterápia #2

A Bach virágterápia hatásmechanizmusa

A BACH VIRÁGTERÁPIA SZELÍD ÉS LÁGY, TERMÉSZETES GYÓGYMÓD, melynek az egyik fontos tulajdonsága, hogy mindenféle MELLÉKHATÁSOKTÓL MENTES, LEHETETLEN TÚLADAGOLNI, VAGY „ELKEZELNI”.

A Bach virágterápia a különböző LELKI PROBLÉMÁKAT KEZELI, az egyensúlyából kibillent lelki állapotokat kezeli, így ezen keresztül a test-lélek-szellem egységben az energiarendszer harmonizálásával támogatja a szervezet öngyógyító képességét és segít megszüntetni az egyes betegségek fizikai tüneteit. NEM FÜGG ATTÓL, HOGY HISZÜNK-E BENNE, VAGY SEM. Ha valaki nem hisz benne, akkor is eredményes és hatásos.

Mindenki hordoz magában egy-egy negatív benső érzelmi „gócpontot”, amely megoldásra, feloldásra vár. Az ÉRZELEM NEM MÁS, MINT ENERGIA, AMI EGY BIZONYOS FREKVENCIA TARTOMÁNYBAN REZONÁL. A Bach virágterápia a VIRÁGOK REZGÉSI ENERGIÁJÁT ALKALMAZZA az energetikai blokkok feloldására és harmonizálására.

A virágesszenciában a növények NEM FIZIKAILAG VANNAK JELEN, HANEM INFROMÁCIÓTARTALMUKKAL, ENERGETIKAI REZGÉSÜKKEL. A szervezet felismeri, azonosul és megérti ezeket a virág által tartalmazott információkat, és ha hagyjuk, akkor TESTILEG ÉS LELKILEG HARMONIZÁLÓDUNK ezekkel a POZITÍV INFORMÁCIÓKKAL.

====================

Nagyon fontos már az elején megjegyeznem, hogy a Bach virágterápia, mint minden terápia, csak akkor használ, csak akkor ér el sikert, ha a beteg is akarja az állapotának a változását. Vagyis elengedhetetlenül szükséges, hogy a páciens saját maga is meg akarjon gyógyulni.

A lelki tisztulás folyamata, a TERÁPIA IDEJE ÉS KIMENETELE mindenkinél EGYÉNILEG VÁLTOZÓ. Függ attól, hogy

  • mennyi ideje van jelen, mennyi ideje küzd az adott lelki gondjával,
  • az adott probléma, blokk, mennyire rögzült a páciens személyiségében,
  • mennyire tudja elfogadni ennek a lelki problémának a létét és az okát,
  • akarja-e a pozitív változást,
  • hajlandó-e tenni érte.
Az esszencia kiválasztása

Az ESSZENCIÁK KIVÁLASZTÁSÁT az AKTUÁLIS LELKIÁLLAPOT HATÁROZZA MEG, vagyis az, amit a beteg „éppen akkor” érez.

A következő két kérdést fontos feltennünk magunknak az eszenciák kiválasztásánál a hatásos gyógyulás érdekében anélkül, hogy megválaszolnánk:

  • „Hogyan érzem magam a jelenlegi problémás helyzetemben?” Vagyis most milyen lelki állapotban vagyok?
  • „Mi az a lelki probléma, amitől leginkább meg akarok szabadulni, ami kínoz, ami zavar vagy nyomaszt?”

A Bach virágterápia ezen kérdések pontos megválaszolásával tud segítséget adni a változásban és így végső soron a gyógyulásban.

A terápia során már a probléma feltérképezésénél is a páciens közreműködésére van szükség, hiszen a tudatalattiját hívjuk segítségül. Ehhez én egy KÉPKIVÁLASZTÁSOS MÓDSZERT ALKALMAZOK, ami vezetett koncentráció, relaxáció segítségével történik. Ez a módszer gyerekeknél is nagyon bevált és jól alkalmazható.

A Bach virágesszencia elkészítése

A SZEMÉLYRE SZABOTT OLDATOT ÉN MAGAM KÉSZÍTEM EL.

HATÁST SEGÍTI, ha az egyes esszenciákhoz tartozó MEGERŐSÍTÉSEKET NAPONTA TÖBBSZÖR elmondjuk. Ez lehet akkor, amikor a cseppeket beszedjük. Ezzel jobban tudunk fókuszálni a probléma megoldására, az adott tulajdonság pozitív aspektusára.

A megerősítéseket a kliens minden esetben megkapja.

Az általam készített oldat 3-4 HÉTRE ELEGENDŐ, ezt követően javaslok egy újabb konzultációt. Ennek során tisztázzuk a tapasztalt változásokat, a kialakult új lelkiállapotot és SZÜKSÉG ESETÉN elkészítem az ÚJ OLDATOT. Nem az a célom, hogy valaki évekig Bach virágterápiára járjon, hanem hogy minél hamarabb elérjen abba a helyzetbe, amikor egészségesen, elégedetten tudja élni az életét.

Gyakran felmerült kérdések a Bach virágterápiával kapcsolatban

Most pedig lássunk NÉHÁNY olyan KÉRDÉST, amelyekkel az eddigi PRAXISOM ALATT már számtalanszor TALÁLKOZTAM.

LEHET-E HIBÁZNI, ILLETVE ÁRTANI a Bach virágterápia eszenciákkal?

NEM. Az eszenciákat NEM LEHET TÚLADAGOLNI és a rosszul kiválasztott eszenciák esetében is a legrosszabb, ami történhet, hogy nem hatnak, nem történik változás, hiszen az egyes virágok rezgése egy lelki tulajdonság egészséges rezgésével harmonizál. Más tulajdonságra nem hat, az adott tulajdonság rezgését helyreállítja, vagy ha rendben van, nem befolyásolja.

Szabadon LEHET-E az összes eszenciát KOMBINÁLNI, vagy kioltják egymás hatását? 

IGENNINCSENEK ilyen egymás hatását GYENGÍTŐ vagy akár kioltó PÁROSÍTÁSOK.

====================

Amennyiben szeretnél segítséget kapni, KERESS BÁTRAN, ÖRÖMMEL SEGÍTEK!

ITT MEGTALÁLSZ: Cacirasz Életmód Centrum

Iratkozz fel a Cacirasz Facebook oldalunkrahogy aktív közösségünk tagja legyél és azonnal, az elsők között értesülj egy új posztról!

Iratkozz fel az RBTErápia Youtube csatornánkraahol hasznos videókat találsz és az elsők között értesülsz, ha új videót teszünk fel.

Legyen csodás napod!
Rajczi B. Tünde
okl. természetgyógyász
személyiségfejlesztő tréner
+3630/368 2987
Insta: dr_rbte
rajczi.b.tunde@cacirasz.hu
https://www.cacirasz.hu