Angyalok #1

Kik is azok az Angyalok?

Angyalokról valamennyien hallottunk már, VANNAK ELKÉPZELÉSEINK róluk, sőt még arról is van fogalmunk hogyan nézhetnek ki, hiszen ők azok a lények, akik a legtöbbször bukkannak fel a művészetben.

Finom arcvonásaikat felfedezhetjük a festészetben, a szobrászatban, az irodalomban. Egyre TÖBBSZÖR JELENNEK MEG a könnyűzenében, képes újságokban, filmekben és a televízióban is.

Szerepelnek a zsidó, perzsa, keresztény és iszlám hitvilágban egyaránt, és sokszor előfordulnak az ősi hit és mondavilágban is.

Az angyal héber és arám megfelelője a „malách”- szó, ami HÍRNÖKÖT, HÍRVIVŐT, KÖVETET és KÜLDÖTTET jelent. Görög megfelelője az angelos, latin formája az angelus. Mindkettő hírnököt, hírvivőt jelent. Az angyalokat így nevezhetjük ISETNI HÍRVIVŐKNEK, vagy ISTEN KÜLDÖTTEINEK.

Az angyalok más rezgésszinten léteznek, ezért nem tudjuk a megszokott módon érzékelni őket. Ahogyan a rádióhullámokat sem látjuk. Amikor valaki kapcsolatba lép egy angyallal, számtalan formában érzékelheti jelenlétét. Nincs konkrét alakjuk, csak fényük, és mindig olyan alakban jelennek meg, főleg álomban, vagy meditációban, ritka esetekben látomás formájában, ahogy az illető ember EL TUDJA ŐKET FOGADNI.

Ezért van az, hogy valaki nőnek, valaki férfinak lát egy-egy angyalt. Az angyalok néha illatok, vagy lágy szellő, meleg érintés formájában jelzik jelenlétüket, de akár gondolatban is üzenhetnek.

Így hát bármit is írnak, mondanak az angyalokról, mindenkinek magának kell megtapasztalnia a velük való kapcsolatot, hisz a kapcsolat megnyilvánulása is egyedi.

Az angyalok mindenütt körülvesznek minket, vigyáznak ránk, mi pedig bármikor hívhatjuk őket. Amikor például egy zenésznek, szobrásznak, festőnek ihlete van, akkor sok esetben az angyalok üzeneteit fogja, azt önti látható, fizikailag is érzékelhető formába, hogy másokhoz is eljuthasson az üzenet.

Ezek, az emberiséggel rokonságban álló lények SOHASEM MUTATJÁK MEG MAGUKAT EMBERI TESTBEN védenceik előtt, mert általában az emberiség számára láthatatlan szellemi formában vannak jelen.

Mindenkor ÍTÉLKEZÉS MENTESEK, amit, megjegyzem, nem ártana megtanulnunk tőlük. Akkor vannak igazán elemükben, ha segítenek, szolgálnak minket, ezért ne legyünk restek hívni őket, hiszen ezzel magunkon és rajtuk is segítünk.

Ne várjunk meg egy, az életünkben bekövetkező válságot ahhoz, hogy segítségül hívjuk őket, legyenek a mindennapjaink részesei. Hidd el, türelmetlenül várják, hogy a szolgálatodra legyenek!

Mindannyiunknak megvan a maga ŐRANGYALA, aki feltétel nélkül, ítélkezés mentesen szeret és kívül-belül ismer bennünket.

Bár Isten teremtette őket, a jövőre nézve örökké kísérni fogják az embereket, hogy vigyázzanak ránk. Megsemmisíthetetlen, természetfölötti lények, akik az emberekhez hasonlóan személyiséggel, intelligenciával, a beszédre való képességgel, érzelmekkel, akarattal és öntudattal rendelkeznek. A keresztény teológusok szerint nemtelen lények, mind férfi, mind női tulajdonságokkal rendelkeznek.

Angyalok hierarchiája

Az angyalok hierarchiába rendezése az emberi elme számára való megértést szolgálja a különbségtétel megteremtéséhez. Mert az ember mindig viszonyít, az emberi elme lineárisan gondolkodik. Kicsi-nagy, magasrangú-alacsonyrendű, jó-rossz. Az angyalok között ez ismeretlen.

Az isteni erőnek rengeteg megnyilvánulási formája van, és mindegyik az egész szerves része, csupán a feladataik és erejük különbözteti meg őket egymástól.

Az angyalokat az emberi gondolkodás szerint különböző rendekbe sorolhatjuk a feladatkörük és erősségük szerint. Elsőként a perzsák kezdték el „rendszerezni” a Mennyországot. Viszont a legismertebb hierarchia a keresztények által terjesztett.

E szerint a kilenc angyali rend három hierarchiába sorolható:

  • Szeráfok, Kerubok és Trónusok
  • Uralmak, Erők és Hatalmasságok
  • Fejedelemségek, Arkangyalok és Őrangyalok

A következő cikkben ezzel folytatjuk.

====================

Amennyiben szeretnél segítséget kapni, KERESS BÁTRAN, ÖRÖMMEL SEGÍTEK!

ITT MEGTALÁLSZ: Cacirasz Életmód Centrum

Iratkozz fel a Cacirasz Facebook oldalunkrahogy aktív közösségünk tagja legyél és azonnal, az elsők között értesülj egy új posztról!

Iratkozz fel az RBTErápia Youtube csatornánkraahol hasznos videókat találsz és az elsők között értesülsz, ha új videót teszünk fel.

Legyen csodás napod!
Rajczi B. Tünde
természetgyógyász
személyiségfejlesztő tréner
+3630/368 2987
Insta: dr_rbte
rajczi.b.tunde@cacirasz.hu
https://www.cacirasz.hu