Köpölyözés

A köpölyözés természetes fájdalomcsillapítás és hatékony méregtelenítés

A köpölyözés ősi terápia.

Kínában nagy hagyományai vannak ennek a gyógyító eljárásnak, a köpölyözésről szóló első írásos dokumentáció is Kínából származik. A köpölyözést a tibeti kolostorokban is évszázadok óta alkalmazzák és elődeink szintén előszeretettel alkalmazták a piócázás mellett.

Ma is kedvelt természetgyógyászati módszer, számos országban alkalmazzák például a sebészeti osztályokon műtétek után.

A köpölyözés azon az elven alapszik, hogy a bőr idegszálakon keresztül össze van kötve a belső szervekkel, valamint a gerincoszlop idegszálaival. Minden szervnek külön területe van a bőr felületén. Ha a bőr erősen megég, szinte percek alatt eljut az információ az adott szervhez, pl. a gyomorhoz, ahol azonnal fekélyek jelennek meg. Ennek a fordítottja is igaz: ha egy szerv betegszik meg, annak jelei a gerinc idegszálain keresztül megjelenik a megfelelő bőrfelületen.

A kezelés során melegítéssel, vagy levegő kiszívásával vákuumot hozunk létre a köpölyben, amit aztán felhelyezünk a bőrre. A köpöly beszívja a bőrt, és így stimulálja az akupunktúrás pontokat és a meridiánokat. A vákuum szívóhatása vérbőséget okoz az adott területen, ami javítja a vérellátást és beindítja a méreganyagok tisztulását. Ezek a folyamatok pozitív változásokat eredményeznek a zónához tartozó szervekben, javítják annak vérkeringését és anyagcseréjét.

Időpontot foglalok

A Köpölyözés alkalmazási területei
  • Fájdalomcsillapítás
  • Lázcsillapítás
  • Izommerevség enyhítése
  • Légzési, légúti problémák kezelése
  • Felsőlégúti fertőzések, megfázások kezelése
  • Övsömör eredményes kezelése
  • Bőrproblémák
  • Étvágytalanság
  • Az egészség megtartására
Hogyan zajlik a Köpölyözés?

Erről talán Michael Phelps is tudna mesélni, hiszen ő maga is alkalmazza a Köpölyözést, ahogy annak nyomait lehetett rajta látni pl. a 2016-os riói olimpián.

A nagyjából 2 és 7 cm közötti edényeket 5-20 percig hagyjuk a kezelendő területen (többnyire a háton vagy a vállon), majd óvatosan eltávolítjuk. A köpölyözés hatására a bőrön jellegzetes, kerek, piros vagy barnás foltok keletkeznek, melyek néhány napon belül elmúlnak. Az is a kezelt személy állapotára utal, hogy milyen nyomokat hagy a bőrén a köpölyözés.

A kezelések gyakorisága függ a betegség jellegétől és stádiumától és akkor folytatjuk, ha az előző nyomai már eltűntek. Megelőzésként is alkalmazható egy évente 8–10 kezelésből álló kúraként.

Mi általában más kezelésekkel együtt alkalmazzuk.

A kezelés ára

A kezelés időtartama ~30 perc, ára 12.000,-Ft.

Időpontot foglalok

Izgalmas cikkeket olvashatsz az InfoTér-ben ebben és más érdekes témákban is. Keress a neked legjobban tetsző kategóriák között ITT!

Iratkozz fel a Cacirasz Facebook oldalunkra, hogy aktív közösségünk tagja legyél és azonnal, az elsők között értesülj egy új posztról!

Iratkozz fel az RBTErápia Youtube csatornánkra, ahol további hasznos videókat találsz és az elsők között értesülsz, ha új videót teszünk fel.