Élj egészségesen! Étkezz egészségesen!

Az ételed legyen az orvosságod, és az orvosságod legyen az ételed! – Hippokratész

Az egészséges életmód a tudatos és egészséges táplálkozással kezdődik, ami biztosítja számunkra az egészséges emésztőrendszeri működést. Nagyon kevesen tudják, hogy az emésztőrendszer a szervezetünk legfontosabb védelmi vonala és, mint ilyen, nagyon sok dolgot befolyásol az életünkben.

Az, hogy egészségesen étkezel, túlmutat azon, hogy milyen a külalakod.

Ez ennél sokkal több. Befolyásolja a koncentráló képességedet és ezzel az elért sikereidet, ami ugye kihat az előmeneteledre, azon keresztül a megélhetésedre. Ám szoros összefüggésben van a gyermeked IQ-jával is.

Popper Péter a WHO megbízásából a ’70-es években Indiában végzett kutatásokat, többek IQ teszteket töltetett ki gyerekekkel. Egy Ilyen teszt kitöltése során telefonhoz hívták és visszatérve azt látta, hogy az egyik kisfiú, aki korábban nem adott be jó megoldásokat határidőre, most jól megoldotta a feladatot, igaz határidőn túl. Ettől kezdve hagyta, hogy határidő nélkül töltsék ki a teszteket és az eredmény sokkal több helyes megoldás lett.
Arra a következtetésre jutott, hogy a gyerekek nem buták, hanem lassúak és hogy talán ennek az oka a szegényes táplálkozásban keresendő. Ezért elkezdték jól táplálni a gyerekeket, így a megfelelő tápanyagbevitel következtében az IQ-juk 15 százalékpontot javult három hónap alatt.

Egy amerikai iskolában kísérletképpen 1 éven keresztül csak mesterséges adalékanyag mentes élelmiszereket adtak a gyerekeknek a menzán és a büfében. A kísérlet végén a jegyek 20 százalékkal javultak, a felzárkóztatóra járók száma 60 százalékkal csökkent, és a gyerekek IQ-ja átlagosan 8 százalékot nőtt.

Minőségi éhezés

Ma a boltokban, bevásárló központokban óriási választékban jutunk hozzá csodálatos zöldségekhez, gyümölcsökhöz az év minden szakában. Sokan úgy gondolják, hogy ezek fogyasztásával biztosítják a napi szükséges rost, vitamin és nyomelem bevitelt. Sajnos elkeserítő a valóság.

Dr. Márai Géza a Gödöllői Szent István Egyetem tanára évtizedek óta vizsgálja, hogy a  környezet szennyezésnek  hatására hogyan romlott a termőtalaj minősége  és ezzel összefüggésben hogyan változott a növények tápértéke, milyen hatások érték a nővényeket és állatokat, és ez hogyan hat az emberi szervezetre.

A rendszeres mérések a 60’-as években kezdődtek. Az akkori értéket 100%-nak véve elképesztő és elkeserítő változást mutatnak a vizsgálati eredmények a zöldségek, gyümölcsök vitamin és ásványanyag tartalmában. Hozzátéve, hogy nem csak Magyarországon, de nemzetközi viszonylatban is.

Ennek oka a termőtalaj kiszipolyozása, és végletesen hiányos visszapótlása. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a gyenge minőségű takarmányokkal etetett állatok húsa is silány, ráadásul, hogy mind a növények, mind az állatok élve elérjék a feldolgozás állapotát, tele pumpálják őket kemikáliákkal, antibiotikumokkal, amik nem ürülnek ki belőlük.

Amit a táblázat számai jelentenek a gyakorlatban:

 • Egy kiló paradicsom 1962-ben 500 milligramm kalciumot tartalmazott, 2005-ben már csak 90-et.
 • A nyáron fejt tej karotin tartalma 1966-ban literenként 3,5-4,5 milligramm volt, 1990-ben már csak 0,2.
 • Egy kilónyi tojás 1952-ben 23 milligramm B3-vitamint tartalmazott, 2005-ben már csak 1-et.
 • Egy kiló burgonya elemi vastartalma 1942-ben még 110 milligramm volt, 2005-ben már csak 4.

Vajon azóta mennyit romolhattak ezek a mutatók?

Tehát elegendő mennyiségű élelmiszert eszünk, hiszen a jóllakottság érzése megvan. Ám közben rengeteg, a szervezetünk működésére káros anyagot viszünk be, és elképesztően kevés nyomelemet, ásványi anyagot és vitamint.

Minden nap egy alma az orvost távol tartja

Sajnos ma csak néhány kilónyi almából lenne fedezhető az az ásványi anyag, nyomelem, vitamin szükséglet, amire a mondás igaz lenne.

Ez a modern korunk egyik megtévesztése, a minőségi éhezés, ami szinte mindenkit érint.

A nyomelem-, ásványi anyag- és vitaminhiány néhány tünete
 • A szervezet kimerül, fáradékonnyá válik már a kora délutáni órákra, csökken az agyi tevékenység, 20- 25 percig képes egyfolytában koncentrálni, ingerlékeny és lobbanékony lesz.
 • A magas koleszterin szint, ami nagy részben nem a koleszterinben gazdag táplálkozás következménye, hanem a nyomelem-, ásványi anyag- és vitaminhiányé.
 • A csontritkulás kezd népbetegséggé válni. Míg a hatvanas években 110-120.000 csontritkulást diagnosztizáltak, ma ez a szám hazánkban eléri az 1.200.000-at. Tízszeres a növekedés, ami Európa többi lakójára is igaz.
Megoldás

Minthogy azonnali megoldásra van szükségünk, a környezeti hatásokra pedig ilyen rövid távon nincs befolyásunk, ezért most az azokra gyakorolt személyes hatásunktól tekintsünk el!

Mi marad?

Lehetőleg jó minőségű élelmiszereket vásárolj és az étkezésedet egészítsd ki igazoltan jó minőségű táplálék kiegészítőkkel.

A természetes biológiai kötésben lévő, jó hatásfokkal felszívódó és hasznosuló táplálék kiegészítők szükségesek a gyümölcsök, zöldségek és jó minőségű élelmiszerek mellé.

Amiben segíteni tudunk
Méregtelenítő kúra, ami rendbe teszi az emésztőrendszert

A mozgás szegény életmód és a rengeteg ülés következtében megjelennek a zsírpárnák, általában azokon a helyeken, ahol a legkevésbé szeretnénk találkozni velük. E mellett az ételekben található kemikáliák és toxinok a zsigeri zsírokban halmozódnak fel, ami hasi elhízásban, állandó felfúvódás érzetben, gyomor és bélproblémákban, állandó hasmenésben jelentkezik.

Bizonyára sokan vannak, akik egy jó ebéd után már keresik is a mosdót. Ez azon túl, hogy különösen vendégségben, társaságban kellemetlen, nagyon egészségtelen is.

A zsigeri zsír egy nagyon alattomos időzített bomba a testünkben, amit sajnos az aktív mozgással is nagyon nehezen tudunk csökkenteni.

Az általunk ajánlott és jól kipróbált méregtelenítő kúrával

 • a veszélyes zsigeri zsír eltüntethető,
 • ezzel a zsigeri zsírban tárolt méreganyagok is kiürülnek,
 • pont onnan megy le a zsír a testről, ahonnan kell,
 • csökken a derék, csípő, comb körfogata,
 • a mell, fenék és karok nem ereszkednek meg,
 • miközben a szervezeted fel lesz töltve ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és vitaminokkal,
 • az emésztőrendszered újra rendesen működik,
 • megszűnik az állandó éhségérzet, mert hatékonyan dolgozza fel a gyógyult szervezet a jó minőségű táplálékot,
 • egy percig sem sanyargatod önmagad.

Kézzel fogható és szemmel látható eredménnyel már 9 nap alatt, önsanyargatás nélkül, egyre energikusabban.

Amit ezen túl biztosítunk:

 • személyes támogatás, vezetés, tanácsadás a folyamat során,
 • mivel tudjuk, hogy együtt könnyebb, gyakran indítunk csoportos kihívásokat, amikor többen együtt kezdjük és folyamatosan támogatjuk egymást, megosztjuk a tapasztalatainkat, receptjeinket,
 • a hab a tortán, hogy nagyon sok új barátot is kapsz.
Keress meg most, hogy mindent részletesen meg tudjunk beszélni!

Iratkozz fel az RBTErápia Youtube csatornánkra, ahol további hasznos videókat találsz és az elsők között értesülsz, ha új videót teszünk fel.

További izgalmas cikkeket olvashatsz web oldalunkon az InfoTér-ben ebben és más érdekes témákban is. Keress a neked legjobban tetsző kategóriák között ITT!

Táplálkozási tanácsok

Mint Táplálékkiegészítő Tanácsadó és mint Természetgyógyász, tisztában vagyunk a szervezet működésével, az egészséges élethez szükséges gyógyteákkal, illóolajokkal és azok szervezetünkre gyakorolt hatásaival, az egészséges étrendekkel, a vitaminok szerepével és jelentőségével, a különféle hatóanyagok, vitaminok és nyomelemek kölcsönhatásaival.

Amikor hozzánk fordulsz egy olyan komplex és egyedülálló segítséget tudunk neked nyújtani, amivel az épp fennálló fizikai problémád, betegséged kezelésén túl megmutatjuk a problémád kialakulásának okait, hogy jobban értsd miért tanácsoljuk neked azokat a változtatásokat az életedben, az étkezésedben, amiket tőlünk hallani fogsz.

A célunk az, hogy úgy tudj egészségesen élni, hogy tudd mikor mit kell ezért tenned.

Testsúly kontroll

A méregtelenítő kúrát még 15 nappal folytatva és egy rendszeres napi mozgást bevezetve jelentősen át tudjuk alakítani az életmódunkat és a testünket. Ráadásul, mivel 21 nap kell az elménknek ahhoz, hogy egy rendszeresen végzett tevékenységet az életünkben rutinná alakítson, ez a 24 nap erre is remek lehetőség.

Sportolóknak is ajánlott, illetve személyi edzők tudnak segíteni, hogy az ügyfeleik hatékonyabban érjék el a céljaikat a testükkel.

Ám a 45+ korosztály számára, különösen a férfiak esetében nem csak életet mentő, de életet hosszabbító lehetőség.

Az egészséges életmódot élő emberek ma már 90 éves korukig, vagy tovább élhetnek még Magyarországon is, miközben az orvost mosolyogva és bátran azért keressük fel, hogy évente egyszer készítsünk egy átfogó kontroll vizsgálatot, ami igazolja, hogy minden rendben, vagy megmutatja, hogy mit tegyünk, hogy még jobb legyen. :-))

És ehhez sohasem késő elkezdeni.

Tom 50 felett kezdte, 90 nap alatt 13 kilót adott le csak zsírból, főleg has, derék és csípő tájékról. Szándékosan minimális mozgást iktatott be, hogy a kórosan túlsúlyos, vagy mozgásában bármi miatt korlátozott embereknek is követhető minta legyen.  Rengeteg eredménye közül az egyik, hogy évek óta egyre kórosabb májfunkciói a következő éves kontroll eredményei alapján tökéletesek lettek.

Erről és még sok tapasztalatáról beszél a rövidesen itt megjelenő videóban. Érdemes lesz megnézni!

Iratkozz fel Hírlevelünkre és azonnal, az elsők között értesülsz arról, ha a videót feltettük az oldalra! 

Iratkozz fel az RBTErápia Youtube csatornánkra, ahol további hasznos videókat találsz és az elsők között értesülsz, ha új videót teszünk fel.

További izgalmas cikkeket olvashatsz web oldalunkon az InfoTér-ben ebben és más érdekes témákban is. Keress a neked legjobban tetsző kategóriák között ITT!