Akupresszúra

Akupresszúra, az ősi tudás, a több, mint 3000 éves sikeres alkalmazás

Az akupresszúra a hagyományos kínai orvoslás több, mint háromezer éves múltra visszatekintő bevált módszere, mely az energiaáramlást befolyásolja, segíti az egyensúly helyreállítását. A kezelés az akupunktúrás pontokra gyakorolt hatáson alapul. Az akupresszúra tű nélküli akupunktúrát jelent, latin eredetű szó, a kínai masszázs szinonimája.

Az emberi szervezetben az életet fenntartó és a szervezet energia rendszerét ideális esetben egyensúlyban tartó energia az úgynevezett meridiánok, vagy energiavezetékek mentén áramlik.

Ha bármilyen okból ebben az energiaáramban zavar keletkezik, az áramlást blokkok gátolják, felborul a szervezet finom energetikai egyensúlya, ami a fizikai test szerveinek működési rendellenességeként jelentkezik. A meridiánokban folyó normális, zavartalan energiaáramlás és ezzel a szervezet energetikai egyensúlyának helyreállítása ugyanígy visszahat a testi funkciókra, javulást eredményezve egészségi állapotunkban.

A hagyományos kínai orvoslás 14 fő meridiánt jegyez, és ezeken összesen 365 olyan pontot különít el, melyek egyenként is külön indikációkkal rendelkeznek. Ezen pontok kezelésével befolyásolható az energiaáramlás. Ezeken a pontokon tű, vagy nyomás ingerrel a bőrből idegi közvetítéssel a gerincvelőbe jut az energia, ahonnan a továbbiakban sokrétű pályarendszereken keresztül fejti ki hatását a szervezetre.

Időpontot foglalok

Mikor alkalmazzuk az Akupresszúrát?
 • Emésztőrendszeri problémák,
 • Szív- és Érrendszeri betegségek, Vérnyomás problémák,
 • Légzőszervi rendellenességek,
 • Anyagcsere zavarok, Vizeletkiválasztó rendszer betegségei,
 • Allergiás betegségek,
 • Daganatos betegségek,
 • Immunerősítés,
 • Mozgásszervi problémák,
 • Bőrbetegségek,
 • Idegi zavarok,
 • Férfi- és női betegségek,
 • Az egészség megartására
Időpontot foglalok

Hogyan zajlik az Akuprsszúrás kezelés?

A kezelés során a szervezet állapotfelmérését követően megállapítjuk a testi tünetek okát, aminek alapján az akupresszőr személyre szabottan összeállítja a kezelés menetét és időtartamát. Mivel a kezelés a betegség, a tünetek okát szünteti meg és a gyógyulási folyamat sikerében a páciensnek is szorosan együtt kell működnie.

Az akupresszőr ugyanazokat a pontokat kezeli, mint az akupunktúrás orvos, ám míg az akupunktúra tűingerrel dolgozik, addig az akupresszúra nyomásingerrel, mely történhet ujjbeggyel, vagy kristályokkal is.

Egy több éve húzódó krónikus betegség esetén lehetséges, hogy a kezelés akár 20 alkalmat is igénybe vehet, míg egy fejfájás azonnal tünetmentessé tehető.

A kezelés ára

A kezelés időtartama változó lehet, egy alkalom ára 20.000,-Ft.

Időpontot foglalok

Izgalmas cikkeket olvashatsz az InfoTér-ben ebben és más érdekes témákban is. Keress a neked legjobban tetsző kategóriák között ITT!

Iratkozz fel a Cacirasz Facebook oldalunkra, hogy aktív közösségünk tagja legyél és azonnal, az elsők között értesülj egy új posztról!

Iratkozz fel az RBTErápia Youtube csatornánkra, ahol további hasznos videókat találsz és az elsők között értesülsz, ha új videót teszünk fel.