Vendégkönyv
Felhasználónév:
Jelszó:
Jelszó emlékeztető
Regisztráció

MOXATERÁPIÁS KEZELÉS

A hagyományos kínai orvoslás (HKO) módszerei közé tartozik. A kezelés során a test különböző akupresszúrás pontjainak a melegítése történik úgynevezett moxa-rúddal. A terápiás módszer nem fáj, nem kellemetlen és az esetek legnagyobb részében szinte azonnali megkönnyebbülést hoz.

A moxa kezelés is legalább olyan ősi és igen hatékony eljárás, mint az akupunktúra, annak kiegészítéseként is alkalmazható, hiszen előfordul, hogy az energiaáramlás adott helyen annyira gyenge, hogy nem elég a fizikai stimulálás, a pontokat melegíteni kell. Az évszázadok folyamán alkalmazási javallatai elkülönültek a masszázstól, így önálló kezelési ág lett. A melegítéshez leggyakrabban használt anyag a feketeüröm (latinul: Artemisia vulgaris), mely szárított levelének porát préselik össze a kezelések során használt moxa-rudakká, moxa-kúpokká. A hagyományos elmélet szerint a moxa kezelés során alkalmazott hő elősegíti az életadó energiaáramlást és fokozza a vérkeringést, ezáltal erősíti az immunrendszert, a megfelelő pontokon alkalmazva megelőzi, illetve gyógyítja a betegségeket, megszünteti a szervek rendellenes működését.

A terápia alkalmazható a szervezet energiarendszerében fellépő minden elégtelenség esetén, egészség megőrzésre, alacsony vérnyomásra, krónikus betegségre, hideglelés-fázás, gyenge erőnléti állapotra.

A legtöbb esetben azonnali hatás érhető el a nyak merevségének kezelése során, ha a váll hideg és fájdalmas, kar elől-hátul fájdalmas, ujjak zsibbadtak, merevek, alhasi fájdalmak kezelésére, ha a csípő külső oldala fájdalmas, nehezen mozog a láb, térd belső oldala dagadt, izomgörcsök esetén. Ugyanúgy sikerrel alkalmazható féloldali bénulás, nehéz beszéd, félrehúzódott szem, rángó száj és arc, fülzúgás esetén.

Meg kell említeni, hogy igen jó hatású az immunműködés erősítésére, pl. nyirokcsomó duzzanatok felett végezve, vagy kezelt rákbetegek immunerősítésére is.