Vendégkönyv
Felhasználónév:
Jelszó:
Jelszó emlékeztető
Regisztráció

FÜLADDIKTOLÓGIA

A füladdiktológia egy olyan eljárás, amely bizonyos pontokat kezel a fülkagyló bőrén, a test állapotának felmérése és gyógyítása céljából akupresszúrás, vagy akupunktúrás kezeléssel. A füladdiktológiai kezelés célja, hogy visszaállítsa a szervezetet az optimális egészségi és egyensúlyi állapotába. A test-lélek-szellem egységét együtt gyógyítja.

Világszerte ismert eljárás, ami hatékonyan kezeli többek közt a fájdalmakat, a függőségeket és a belső rendellenességeket nagyszerű eredménnyel. Akár más terápiákkal, akár önmagában is megállja a helyét. Az egyik nagy előnye, hogy biztonságos.

A füladdiktológia a hagyományos kínai orvoslásban (HKO) gyökerezik. Éppen úgy, ahogy ez az ősi gyógyászat a testen különböző akupunktúrás pontokat kezel különböző betegségekre, ehhez hasonlóan a fülön is megvannak ezek a mikrorendszerek. A Kínában több ezer éve ismert és a mai napig alkalmazott módszer azon az ősi felismerésen alapul, hogy az emberi fül különböző felületei valamilyen módon összeköttetésben állnak a test más részeivel. Ez a kapcsolat lehetővé teszi, hogy a fül megfelelő területeit stimulálva befolyásoljuk a velük „kapcsolatban” álló szerveket.  A kínai rendszertől függetlenül a francia idegsebész-akupunktőr Dr. Paul Nogier munkásságának köszönhetően Európában csupán néhány évtizede láttak napvilágot a kezelés első dokumentált eredményei. Nogier elmélete szerint a fül rajzolata egy fordított testhelyzetben fekvő magzat képére hasonlít, így az érzékeny területek az embrió megfelelő testrészeinek azonosításával határozhatók meg.

A fülben gyakorlatilag valamennyi szervnek, idegrendszernek, izom-és csontrendszernek van kivetülési területe. A fülön több mint 200 akupunktúrás pont található.

Az ’50-es években Nogier rámutatott, hogy a fülkagylón keresztül a távoli szerveinkre hatást tud kifejteni, így a test minden része a fülkagylón keresztül kezelhető. A füladdiktológia hatásmechanizmusa a fülkagyló gazdag ideghálózatával magyarázható. A kezelések fizikai, érzelmi és mentális szinten hatnak, nemcsak a tünetekre, hanem az okokra is koncentrálva.

Klinikai tesztek alapján a WHO (World Health Organisation) is elismeri a fülakupunktúrát.

Munkám során a szervezet egyéni igényeinek megfelelően alkalmazom a fülakupunktúrát, az elektorakupunktúrát és a tartós fültűk felhelyezését.

Kiknek ajánlom?

  • Első helyen kell említeni, hogy hatékony segítség a szenvedélybetegek kezelésében, a szerfüggő (nikotin, alkohol, koffein, drog, gyógyszerfüggőség) és nem szerfüggő (étkezési zavarokkal küzdő, társ-, szerencsejáték-függő, munkamániás, kényszeres vásárló, szexuális addikciók, stb.) szenvedélybetegek megsegítésében.
  • Hatásos a fogyókúrázóknak étvágycsökkentés, anyagcsere-harmonizálás, stressz oldás kezelése, diéta mellett.
  • Allergiás rohamok és az allergia kezelésének módszereként igen hatásos bizonyos fülpontok ingerlésével.
  • Jól használható továbbá krízisintervencióban (váratlan hirtelen bekövetkező ijesztő, fenyegető helyzet • közeli hozzátartozó hirtelen elvesztése okozta trauma • váratlanul fellépő esemény, melynek kimenetele bizonytalan és kiszámíthatatlan), valamint poszttraumás stressz (traumával kapcsolatos élmények feldolgozatlansága) esetén.
  • Feszültség okozta emésztőszervi panaszok esetén is kiválóan alkalmazható.
  • A fülakupunktúrás kezelési módszerrel számos funkcionális, vegetatív, idegrendszeri, fájdalommal kapcsolatos zavar kezelhető (fejfájás, migrén, fogfájás, lumbágó, isiász, stb.).
  • Méregteleníti a szervezet létfontosságú szerveit (vese, máj, tüdő, stb.).
  • Eredményesen kezelhető a depresszió, alvászavar, pánikbetegség.
  • Kedvezően befolyásolja a klimax tüneteit.

A füladdiktológia biztonságos és hatékony, kiegészítőként vagy önállóan használható eljárás.

A tanácsadás során a páciens számára az élete természetes részévé válik a pozitív önértékelés, az én kép felismerése, a tanácsadás segít a spirituális és lelki fejlődésben, az egészség helyreállításában - és megőrzésében.

Előzetes időpont egyezetést követően szeretettel várlak egy állapotfelméréssel egybekötött kezelésre.