Vendégkönyv
Felhasználónév:
Jelszó:
Jelszó emlékeztető
Regisztráció

AKUPRESSZÚRÁS KEZELÉS

Az emberi szervezetben az életet fenntartó és a szervezet energia rendszerét ideális esetben egyensúlyban tartó energia az úgynevezett meridiánok, vagy energiavezetékek mentén áramlik. Ha bármilyen okból ebben az energiaáramban zavar keletkezik, az áramlást blokkok gátolják, felborul a szervezet finom energetikai egyensúlya, ami a fizikai test szerveinek működési rendellenességeként jelentkezik. A meridiánokban folyó normális, zavartalan energiaáramlás és ezzel a szervezet energetikai egyensúlyának helyreállítása ugyanígy visszahat a testi funkciókra, javulást eredményezve egészségi állapotunkban.

A hagyományos kínai orvoslás 14 fő meridiánt jegyez, és ezeken összesen 365 olyan pontot különít el, melyek egyenként is külön indikációkkal rendelkeznek. Ezen pontok kezelésével befolyásolható az energiaáramlás. Ezeken a pontokon tű, vagy nyomás ingerrel a bőrből idegi közvetítéssel a gerincvelőbe jut az energia, ahonnan a továbbiakban sokrétű pályarendszereken keresztül fejti ki hatását a szervezetre.

Az akupunktúra és az akupresszúra a hagyományos kínai orvoslás több, mint három-ezer éves múltra visszatekintő bevált módszere, mely az energiaáramlást befolyásolja, segíti az egyensúly helyreállítását. A kezelés az akupunktúrás pontokra gyakorolt hatáson alapul. Az akupresszúra tű nélküli akupunktúrát jelent, latin eredetű szó, a kínai masszázs szinonimája. Az akupresszőr ugyanazokat a pontokat kezeli, mint az akupunktúrás orvos, ám míg az akupunktúra tűingerrel dolgozik, addig az akupresszúra nyomásingerrel, mely történhet ujjbeggyel, vagy kristályokkal is. Az akupresszúra ugyanolyan hatásos, mint a tűvel kezelés.

A kezelés során a szervezet állapotfelmérését követően megállapítjuk a testi tünetek okát, aminek alapján az akupresszőr személyre szabottan összeállítja a kezelés menetét és időtartamát. Mivel a kezelés a betegség, a tünetek okát szünteti meg és a gyógyulási folyamat sikerében a páciensnek is szorosan együtt kell működnie, egy több éve húzódó krónikus betegség esetén lehetséges, hogy a kezelés akár 20 alkalmat is igénybe vehet, míg egy fejfájás azonnal tünetmentessé tehető.